8 Kasım 2012 Perşembe

Patates Yemeği Tarifi


Patates Yemeği Tarifi

Hem pratik hem ucuz hemde kolay olan bu yemek Türk mutfaklarının kurtarıcı yemeklerinden biridir.

Malzemeler:

  • 4 adet patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Öncelikle soğanımız soyarak mümkün olduğunca küçük küçük doğruyoruz,bir tencereye 2 yemek kaşığı kadar ay çiçek yağı koyuyoruz ve soğanlarımızı yağa atarak hafif kızartıyoruz. Soğanlar öldükten sonra 1 yemek kaşığı domates salçamızı da tencereye koyuyoruz ve bir dakika kadar kavuruyoruz. Tabi ki bu aşamalara gelene kadar patateslerimiz i de soyup küçük kare kare doğramış olmamız gerekli.

Soğan ve salçayı kavurduktan sonra patateslerimiz i de tencereye ekleyerek üzerine patatesleri 1-2 parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz ve 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Tencerenin altını iyice açarak suyun kaynamasını bekliyoruz ve kaynadıktan sonra ocağı kısarak yarım saat kadar bekliyoruz,patateslerimiz yumuşadıysa artık ocağın altını kapatabiliriz.

Yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea