5 Kasım 2012 Pazartesi

Fırında Makarna Tarifi


Malzemeler;

  • 500 gr çubuk makarna
  • Yarım litre süt
  • 2 çorba kaşığı margarin 
  • 4 adet Yumurta
  • 200 gr. Kaşar Peynir
  • Tuz
  • Karabiber


Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.

Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.

Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.

Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.

Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.

En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.

Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. (isteğe bağlı)

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :