5 Kasım 2012 Pazartesi

Çin Makarnası


Her türlü makarnayla yapabileceğiniz bir makarna çeşidini daha sizlerle paylaşıyorum.


Malzemeler 

  • 1 paket çin makarnası 
  • 2 adet tavuk göğüs eti 
  • 10 adet çeri domates 
  • 8 adet yeşil soğan 
  • 6 yemek kaşığı soya sosu 
  • 6 diş sarmısak 
  • 1 adet pırasa 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1 çay kaşığı toz zencefil 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • Karabiber 
  • Tuz


Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.

Tavada 3 yemek kaşığı zeytin yağını ısıtın, sarımsağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin.

Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :