5 Kasım 2012 Pazartesi

Cilli Ciltler İçin Maske Tarifleri


Cilli Ciltler İçin Evde Yapabileceğiniz Pratik Maskeler;


   1 çorba kaşığı keten tohumunu bir çay bardağı su ile kaynatıp,10 dk.kadar demlenmesini bekledikten sonra cildinize sürün. Karışımı 20 dk.kadar yüzünüzde bekletildikten sonra temizleyin.

2   Bir tutam maydanoz, yarım çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve sütü blender da karıştırın. Bu karışımın cilde  sürülüp. 30 dk bekletildikten sonra ılık su ile durulayın.

3  100 gram beyaz barbunyayı bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suda kaynatıp, elde edilen suyu cildinize uygulayın. Bu suyu 5 gün buzdolabında muhafaza ederek uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.


Güneş Lekesi Olarak ta Bilinen Ciltler İçin Maske;

1  Bir bayır turpunu ince ince kıydıktan sonra içinde üzüm sirkesi bulunan bir kavanoza koyun. Ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra bir hafta dinlendirilmeye bırakın. Elde ettiğiniz sıvıyı süzüldükten sonra, yatmadan önce tülbenti bu sıvıyla ıslatıp yüzünüze sarın.

2  Kızıl yaprak bitkisini 20 dakika sıcak suda demlenmeye bırakın  Süzerek elde edilen bu suyun nöbet şekeri ile tatlandırarak öğünler arasında birer bardak içilmesi öneriliyor.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :