4 Aralık 2012 Salı

Lahana Sarması Yemeği Tarifi

Lahana Sarması Yemeği Tarifi Malzemeler; 2 bardak haşlanmış pirinç  7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı  250 gr. kıyma  1 büyük soğan  1 adet küp küp doğranmış domates  yarım demet dereotu  1 adet limon  2 çorba kaşığı yenibahar ve karabiber  tuz  süslemek için rende havuç  Lahana yapraklarını tuzlu suda 5-10 dakika kadar haşlayın. Yemeklik doğranan soğan ve kıymayı zeytin yağda kavurun. İçine...

3 Aralık 2012 Pazartesi

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi Malzemeler; 500 gr tel kadayıf 250 gr tereyağı 150 gr ceviz- ( fındık ) 4 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su Tereyağımızı fazla kızmamasına dikkat ederek eritiyoruz. Kadayıflarımızı genişçe bir tepsiye alıp erimiş yağ ile güzelce harmanlayalım. Kullanacağımız tepsiye yarısını serelim ve üzerine ufaladığımız cevizlerimizi serpiştirelim. Kalan yarıyı da bunun üzerine döşeyelim. Bu tepsiden az...

2 Aralık 2012 Pazar

Fırında Et Yemeği Tarifi

Fırında Et Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 kg kemikli kuzu eti Tuz 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı salça Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın. Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana...

Diyet Börek Tarifi

Diyet Börek Tarifi Malzemeler; 2 adet yufka 200 gr. dil peyniri 2 adet yumurta 1/2 it. süt Yufkalar üçgen şeklinde her biri 12 parça olmak üzere kesin. Her bir üçgene dil peynirinden bir uzun parça alıp sigara böreği gibi sarılır. Bütün yufkalar sarıldıktan sonra yuvarlak cam bir tepsiye yan yana konularak dizilir. Yumurtalar süt ile iyice çırpılarak bu böreklerin üzerine dökülür. Bir gece dolap da bekletilirse daha iyi olur. 200 derece...

Etli Türlü Yemeği Tarifi

Etli Türlü Yemeği Tarifi Malzemeler; 250 gram kuşbaşı kuzu eti  2 patlıcan  2 patates  2 kabak  1 soğan  2 diş sarımsak  2 sivri biber  1 domates  1 kaşık salça  yarım çay bardağı zeytinyağ  karabiber, kimyon, tuz  Patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun üzerine soğanı ekleyip kavurun, üzerine sarımsak ve biberi de...

Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi

Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi Malzemeler; 2 patlıcan 2 patates 2 kabak 1 soğan 2 diş sarımsak 2 sivri biber 1 domates 1 kaşık salça yarım çay bardağı zeytinyağ karabiber, kimyon, tuz patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi ekleyip kavurun. patlıcan, patates ve kabakları da ekleyip karıştırın. üzerine...

Çikolatalı Kek Tarifi

Çikolatalı Kek Tarifi Malzemeleri; 30 gram çikolata 300 gram tereyağı 300 gram toz şeker 5 yumurta 300 gram un Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kase içerisine alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip çikolata eriyene kadar bekletin. Yumuşatılmış tereyağı ve şekerin 2/3′ünü çukur bir kap içerisinde çırpın. Karışımı yumurta sarılarını ekleyin. Unu da yavaşça ilave edip çırpmaya...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Rus Salatası Tarifi

Rus Salatası Tarifi Malzemeler; 1 kavanoz garnitür 1 kase yoğurt  2-3 yemek kaşığı mayonez yarım su bardağı kadar salatalık turşusu tuz  kara biber (garnitürü hazır almak istemiyorsanız 1 havuç, bir orta boy patates ve yarım su bardağı kadar bezelyeyi haşlayıp dilimleyerek kullanabilirsiniz) Önce yoğurt ve mayonezi tuz ve kara biberi ekleyip karıştırın (süzme yoğurt kullanırsanız daha iyi olur ayrıca mayonezi de isteğe göre arttırabilir...

Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeler; yarım su bardağı kadar şehriye 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ tuz Yıkayıp nişastasını çıkarttığınız pirinçleri sıcak ve tuzlu suda yaklaşıp 1 saat kadar bekletin. Teflon tavaya margarin ve sıvı yağı eritip şehriyeyi koyun ve pembeleştirin. Üzerine yıkayıp tuzunu akıttığınız pirinçleri ekleyip renkleri bembeyaz oluncaya kadar sürekli karıştırarak...

Havuçlu Patates Yemeği Tarifi

Havuçlu Patates Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 6-7 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı salça yağ su tuz Soğanları minik minik doğrayın tencereye koyduğunuz yağ da pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine boyundan dörde bölerek minik minik doğradığınız havuçları da tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun, havuçların büyüklüğünde kestiğiniz patatesleri de tencereye ekleyip güzelce kavurduktan sonra salçayı...

Kara Lahana Çorbası Tarifi

Kara Lahana Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Demet kara lahana  2 Çorba kaşığı tereyağı  1 Çorba kaşığı salça  Yeterince sıcak su  Tuz, karabiber  2-3 Çorba kaşığı mısır unu  1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi  Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun. Lahanalar...

Kabak Çorbası Tarifi

Kabak Çorbası Tarifi Malzemeler; 2 adet Kabak  3 çorba kaşığı un  Yarım Çay bardağı ay çiçek yağı  1 çorba kaşığı margarin  750 ml. süt  2.5 su bardağı su  Yarım demet dere otu  biraz kırmızı biber  Unu ay çiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim. Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım. Çorba kaynadıktan...

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası Tarifi 1 Malzemeler; Yarım kilo koyun işkembesi 2 litre Su  2 Yumurtanın Sarısı  2 Yemek Kaşığı Un yarım su bardağı sirke  7-8 Diş sarımsak  50 gr. tereyağı  İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın (düdüklü tencerede 1 saat kadar). İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın. Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın. İşkembenin...

Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak Çorbası Tarifi Malzemeler; 750 gr ıspanak  2 Adet büyük patates  1 Çorba kaşığı tereyağı  3 Çorba kaşığı zeytin yağı  1 Adet soğan  Yarım çorba kaşığı tereyağı  Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)  1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu  1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi  Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek...

Isırgan Çorbası Tarifi

Isırgan Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Demet Isırgan  2 Çorba Kaşığı Un  1 Çorba Kaşığı Tereyağı  1 Su Bardağı Et Suyu  2 Çorba Kaşığı Krema  2 Su Bardağı Süt  Tuz  Su  Isırganları yıkayıp haşlıyoruz. Isırganları robotta püre haline getiriyoruz. Başka bir tencerede un ve tere yağını kavuruyoruz. Üzerine et suyu koyuyoruz bir taşım kaynattıktan sonra su koyuyoruz. Kaynamaya yakın ısırganları...

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi Malzemeler; 6 Su bardağı et suyu  3 Adet büyük boy havuç  3 Çorba kaşığı sıvı yağ  2 Kahve fincanı un  2 Adet yumurta sarısı  1 Su bardağı su  2 Su bardağı süt  Yeterince tuz  Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun, sonra 1 su bardağı suda havuçları haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir...

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Su bardağı kırmızı mercimek  1 Çorba kaşığı pirinç  2.5 Su bardağı et suyu  1 Adet soğan  2 Çorba kaşığı un  2 Çorba kaşığı margarin  2 Tatlı kaşığı nane  1 Tatlı kaşığı kekik  Yarım çay kaşığı karabiber  1 Tatlı kaşığı kırmızı biber  Yeterince su  Tuz  Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.  Et suyunu kaynatın. Mercimekleri,...

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Adet orta boy soğan  Yarım çay bardağı sıvı yağ  250 gr brokoli  1 Adet orta boy haşlanmış havuç  1 Adet yumurta sarısı  1 Çorba kaşığı un  1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu  Tuz, su  Küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine...

Badem Çorbası Tarifi

Badem Çorbası Tarifi Malzemeler; 2 Çorba kaşığı tereyağı  3 Çorba kaşığı un  2 Çorba kaşığı süt  2 Su bardağı et suyu  1 Su bardağı dövülmüş toz badem  1 Adet yumurta sarısı  1 Adet limon suyu  1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,  Tuz  Badem Tere yağından yarım çorba kaşığı kadar ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun. Toz bademi ilave edin. Bir kaç kez çevirip,...

30 Kasım 2012 Cuma

Sebzelerin Faydaları

Sebzelerin Faydaları   Ispanak Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler,...

Sizler İçin Bazı Ufak Bilgiler

Günlük hayatınız da da sık sık kullandığımız kuru yemişlerin birde faydaları konusunda bilgiler paylaşmak istedim sizlerle. Badem Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek ,mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Fındık Vücuda kuvvet verir. Kalp rahatsızlıklarının en önemli nedeni olan yüksek kolesterolün düşürülmesinde en önemli ilaçtır. (%25.2 oranında) İnsan vücuduna...

Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı Kek Tarifi Malzemeler: 2 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya yarım su bardağı sıvı yağ 200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı) Üzerine: 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Öncelikle ıspanakları yıka ve doğra, tavada suyunu salıp çekene kadar kavur. Püre haline getirmek için robottan geçir. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında...

Evde Pratik Gözleme Yapımı

Evde Pratik Gözleme Yapımı Malzemeler; 1 yufka 2 adet orta boy haşlanmış patates 1 çay bardağı süt tuz karabiber margarin Yufkaları ortadan ikiye bölün bir kapta da patatesleri ezin; süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın bu harcın yarısını yufkanın bir yarısına sürün ve kenarlarından kıvırıp gözleme şeklini verin bunu diğer yarım yufkaya da ekleyin ve teflon tavada bir parça margarin eritip gözlemeleri her iki tarafı da pembeleşinceye...

29 Kasım 2012 Perşembe

Milföylü Elma Tatlısı Tarifi

Milföylü Elma Tatlısı Tarifi Malzemeler; 1 paket milföy 3 adet elma, 100 gr ceviz, 1 su bardağı şeker, 3 kaşık tarçın pudra şekeri Elmayı rendeleyin ve şekerle birlikte kısık ateşte pişirin. İçine dövülmüş ceviz ile tarçını ilave edin. Milföylerin içine bir kaşık hazırlanmış harçtan koyuyoruz ve üçgen şekli veriyoruz. Orta ısıyla fırında pişiriniz. Pişen milföylü elma tatlılarının üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet...

Fırında Sigara Böreği Tarifi

Fırında Sigara Böreği Tarifi Malzemeler; 3 adet yufka 5-6 adet orta boy patates 2 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı margarin kara biber kırmızı biber nane tuz sıvı yağ 2 adet yumurta (eğer baharat koymak istemezseniz biraz beyaz peynir yada kaşar peyniri de kullanabilirsiniz) Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz, tezgahımızın üzerine serip üzerine yarım çay bardağı süt ile biraz sıvı yağ sürüyoruz karıştırıp yufkaların üzerine sürüyoruz....

28 Kasım 2012 Çarşamba

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi Malzemeler: 3,5 cay fincanı un 1 tatlı kaşığı,tuz 1 çay fincanı yoğurt Yarım kahve fincanı sıvı yağı 1 paket kabartma tozu 125 gram margarin 1 yumurta akı İç harcı için: Maydanoz Beyaz peynir Üzerine sürmek için: 1 tane yumurta sarısı Çörek otu Öncelikle, peynir harcını hazırlayalım, bunun için önce maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra suyundan arındırıp incecik kıyalım. Geniş bir kaba alalım, üzerine...

Kolay Poğaça Tarifi

Kolay Poğaça Tarifi Malzemeler; Önceden eritilmiş 3/4 margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt kabartma tozu Bir iki damla sirke Aldığı kadar un Beyaz peynir Maydanoz Öncelikle peynir ve maydanoz hariç olmak üzere geriye kalan bütün malzemelerimizi önce bir miktar unu kaba koyup havuz oluşturalım ortasına oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyup ortadaki unla karıştıralım üzerine diğer malzemeleri de tek tek ekleyip yoğurarak...

Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tarifi Malzemesi; 2 çay fincanı ılık süt 1 çay fincanı ılık su 1 çay fincanı sıvı yağ 5 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yuva maya alabildiği kadar un üzeri için susam Tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım, elimize yapışmayacak kıvama gelen bir hamur hazırlayalım. On dakika dinlendirmeye bırakalım. Biz bu arada iç harcı için maydanozu ayıklayıp yıkayalım, bir kaba alalım üzerine peyniri ilave edip karıştıralım. Dinlenmiş...

27 Kasım 2012 Salı

Makyaj Temizleme Yöntemleri

Makyaj Temizleme Yöntemleri Artık birçok kadının günlük kişisel bakımında yer alan makyaj, gün içerisinde cilt kusurlarını perdelemek ya da yüz hatlarını daha belirgin hale getirerek, daha güzel, daha çekici bir kadın olmanıza yardım ediyor. Gün içinde makyajınız tazeliğini yitirdiğini ve bu yüzden birkaç defa üst üste makyaj yaptığınızı farz edersek gece yatmadan makyaj temizlemeyi ihmal etmeyip, uyku esnasında cildinizin nefes almasını sağlamanız...

Evde Cilt Maskenizi Kendiniz Yapın

Evde Cilt Maskenizi Kendiniz Yapın Cilt bakımınız için, kullanmanız gereken birçok faydalı cilt bakım ürünlerini kozmetik ürünler satan noktalardan satın alabilirsiniz. Cilt tipinize uygun cilt bakım maskeleri ile daha sağlıklı, daha parlak, daha canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Cilt tipinize uygun cilt maskelerini düzenli kullandığınızda sivilce, akne, güneş lekesi, cilt kırışıklıkları gibi sorunları yok edebilirsiniz. Lakin kozmetik sanayinin...