7 Kasım 2014 Cuma

Tencerede Fincan Kek

Tencerede Fincan Kek



Malzemeler;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paketten biraz az kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • mulfin kağıtları

Yapılışı:

Yumurta, süt ve toz şekeri orta boy bir kasede çatalla çırpıp karıştırın.
Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte eleyip karışıma ilave edin.
Bir sıpatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan akıcı bir hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın.
6 adet orta boy kahve fincanına mulfin kağıtları yerleştirin veya katı yağ ile yağlayıp unlayın.
Kek hamurunu fincanlara paylaştırın.
Fincanları alacak yayvan bir tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın.
Tencerenin üzerini bir mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerini ıslatmayacaktır.
Su kaynamaya başlayınca en küçük ocağa tencereyi alıp altını kısın 20 dakika bu şekilde pişirin.
Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın.

İsteğe bağlı fincanlardan çıkardıktan sonra üzerilerine çikolata sosu yapabilirsiniz.

Tencerede Fincan Kek tarifimiz hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea