5 Haziran 2014 Perşembe

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi Muhallebi Malzemeleri; 9 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Muhallebinin Hazırlanışı;         Yukarıdaki malzemelerden vanilya dışındakileri kullanarak bir muhallebi pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin ve içine vanilyayı ekleyin. Mikser ile bir süre çırpın. Dondurma kulplarına yada büyük...

24 Nisan 2014 Perşembe

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması Malzemeler; Un Maya Karbonat Yoğurt Su Tuz Yağ             Unu eleyerek derin bir kabın içine alın, içine karbonat, maya ve tuzu karıştırın. 1 bardak kadar yoğurdu ilave edip yoğurun sıvı olursa un  - koyu olursa ılık su ekleyin ve yoğurun. Daha sonra tezgahın üzerine alıp gerekirse un sepeliyerek merdane yardımıyla açın ve bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Kesme işlemi bittikten...

21 Ocak 2014 Salı

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ Malzemeler:   Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)   Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) Yarım su bardağı börülce (haşlanmış) Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış) 1 soğan 2 domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Sıcak su Tuz Karabiber Kıyılmış maydanoz   Hazırlanışı: Soğanı yemeklik doğrayıp...

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ YEMEĞİ

   ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ YEMEĞİ Malzemeler: 1 kg. havuç 2 adet soğan 2 yemek kaşığı pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz   Hazırlanışı: Havucu kazıyıp halka halka doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, havuçları ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine yıkanmış pirinçleri serpin. Tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın. Soğuk...

SEBZELİ OMLET

SEBZELİ OMLET Malzemeler: ½ adet havuç ½ adet kabak 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2-3 dal roka   Hazırlanışı:  Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Yumurtalara havuç ve kabak parçalarını ekleyin. Zeytinyağını teflon tavaya koyun, malzemeyi ekleyip, kapağını kapatarak pişirin. Taze roka yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.    Sabah kahvaltınızda tüketebileceğiniz...

5 Çayı

    FIRINDA ÇİĞ BÖREK  Malzemeler: 3 yufka 500 gr kıyma 1 büyük soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 yumurta sarısı Üzeri için Susam Çörekotu   Hazırlanışı: Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bir yufkanın tamamını düz bir alana yayıp üzerini fırça yardımıyla yağlayın. Yufkanın tam ortasına hazırladığınız kıyma harcından...

Kestaneli Hindi Büryan

 Kestaneli Hindi Büryan Malzemeler 2 haşlanmış hindi but eti 300 gr kestane 1 soğan 3 su bardağı pirinç 4-5 su bardağı hindi suyu 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Kestaneleri ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Yumuşayan soğanın üzerine kestaneleri ve...

13 Ocak 2014 Pazartesi

Portakallı Tarçınlı Kek

Malzemeler:     3 adet yumurta (oda ısısında)     1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker     1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)     1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin     3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ     3 su bardağı un     1 kabartma tozu, vanilya     1 tatlı kaşığı tarçın     yarım su bardağı kuru...

9 Ocak 2014 Perşembe

10 Güzellik Sırıı

Saçlarınızı Birayla yıkayın: Evet, yanlış duymadınız! Saçlarınızın parlaklık ve güç kazanması için birayla yıkayın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık suyla durulayın. Buz küpleri kullanın: Kırışıklık, sivilce ve yağlı cilt gibi sorunları engellemek için yüzünüze buz küpleriyle masaj yapın. Buzlar eriyene kadar yüzünüzde gezdirmeye devam edin. Her gece bu işlemi yaparsanız, cilt sorunlarınıza "elveda" diyebilirsiniz. Güneş kremi...

5 Ocak 2014 Pazar

Paella Yemeği Tarifi

Paella, İspanyol mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi.  Temel olarak bir çeşit pilav olmakla birlikte sayısız malzeme tercihiyle hazırlanabilen paella, genelde deniz mahsulleriyle yapılıyor. Paella malzemeleri 2 su bardağı pirinç 30 adet karides (küçük boy) 1 su bardağı mantar 1 su bardağı taze soğan 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 adet havuç 2 yemek kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı köri...

24 Aralık 2013 Salı

Bebek gibi bir cilde sahip olmak ister misiniz

La Prairie, Algenist, Strivectin, Rexaline, Erborian, Sisley, Shiseido, Guerlain, Clarins, Estee Lauder, Clinique, Lancome, YSL, Biotherm ve Cristian Dior gibi dev markaların yer aldığı Sephora mağazalarında, cilt bakım uzmanları tarafından ücretsiz cilt analizi ve bakımı yaptırabiliyor. Üstelik beğendiğiniz markanın 2 ve üzeri cilt bakım ürününü aldığınızda, alışverişlerinizde %15 indirim fırsatından da yararlanabiliyorsunuz. Cilt bakımı yaptırmak...

20 Aralık 2013 Cuma

Yılbaşında Elmalı Çorba

Usta aşçının taze fesleğen soslu ve beyaz peynirli dana carpaccio ile servis ettiği yer elması çorbası lezzetiyle yılbaşı sofranızda fark yaratacak...Malzemeler: 4 kişilik yerelması çorbası için: 500 gram yerelması                                 1 adet orta boy patates 1 adet kuru soğan 2...

13 Aralık 2013 Cuma

Fırında Hindi Tarifi

Malzeme : 2 kg’lık bir hindi. 1 limon, 1 diş sarmısak 2 orta boy havuç 1 bardak su, biraz tuz 6 çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin. 2 soğan. Yapılışı: Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun. Suyunu sıktığınız limonun’ kabuklarını da atın içine. Ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun. Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan...

4 Kasım 2013 Pazartesi

Geleneksel Aşure Tarifi

Aşure Tarifi Malzemeler; Yarım kilogram buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru ceviz 200 gram fındık 100 gram pilav fıstığı 1 kilogram toz şeker 200 gram nohut 4 adet limon 50 gram kuş üzümü Hazırlanışı; Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin. Kapağını sıkıca kapatıp sıcak...

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Hazır Yufkadan Pratik Baklava Tarifi

Hazır Yufkadan Pratik Baklava Tarifi Malzemeler : 1 paket baklavalık yufka (40 adet oluyor içinde) 3-4 su bardağı dövülmüş ceviz 1,5 su bardağı sıvı yağ 200 gr tereyağı Şerbeti İçin ; 4 su bardağı su 2 su bardağı şeker Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su kaynatılır. Bir kaç dk kaynadıktan sonra altı kapatılır. Soğuması için kenara alınır. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkalardan biri tepsiye serilir. Üzerine ceviz serpilir. İkinci yufka...

4 Ağustos 2013 Pazar

Aptamil Akademi'de yerinizi almaya hazır mısınız?

Bebeklerin güvenle beslenmelerine ve gelişimlerine katkıda bulunarak sağlıklı nesiller yetiştirme amacıyla yola çıkan Milupa Aptamil, 29 yıldır bulunduğu Türkiye bebek beslenmesi pazarının lideri olarak, şimdiye kadar gerçekleştirdiği seminerlerle binlerce anneye bebek beslenmesi konusunda bilgilendirme yapmıştır. Aptamil Akademi ile anneler ve anne adayları, hamilelikten bebeklerinin 36 ayına kadar geçen sürede bebekler ile ilgili en çok merak edilen; gerek bebek beslenmesi, gerek bebek bakımı, gerekse bebeklerin yaşadığı sağlık problemleri...

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kandil Lokması Tarifi

Kandil Lokması Tarifi Malzemeler: 3 su bardağı un 1.5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 paket kuru toz maya kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: Un elenir üzerine maya, tuz, toz şeker ve ılık su ilave edilerek yoğrulur. Oda sıcaklığında 40-50 dakika üzeri nemli bir bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır. Tavaya sıvı yağ koyulur ve kızdırılır. Hamurun ele yapışmaması için eller yağlanır ve hamurdan limon büyüklüğünde...

Ramazanda Oruç Diyetinin Sırları

16 günde 5 kilo vermek ister misiniz? İŞTE DİYETİNİZ ORUÇ-DİYET her türlü hayvani yağdan yoksun olan ve temel amacı vücut depo yağlarının yakımı olan bir uygulama. Bu uygulama, vücut depo yağlarının yakımının yanı sıra, vücuttaki bulunan tüm hücrelerin yaz aylarına kendilerini adapte etmesine yardımcı olduğundan çok faydalıdır. Bu uygulamada dikkat edilecek tek husus; ilgili kişinin ŞEKER HASTALIĞI gibi engelleyici bir sağlık sorununun olmamasıdır. Bu...

1 Ağustos 2013 Perşembe

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi Hamur malzemeleri: 1 paket yumuşak margarin 3 su bardağı un 1 veya 2 kaşık yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu İçine : 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbet:  2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1/4 limonun suyu Şerbetin:  2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp...

Hurmanın Faydaları - Faydalı Bilgiler

Hurmanın Faydaları : Uzmanlar, hurmanın sağlık açısından son derece faydalı bir meyve olduğunu açıkladı. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere...

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Türlü Yemeği Tarifi

Türlü Yemeği Tarifi Malzemeler : 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 7-8 adet orta boy patates 1-2 diş sarımsak 3-4 adet domates yağ salça tuz baharat küçük küçük doğradığımız soğanları tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine minik minik doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz, bu arada patatesleri güzelce soyup yıkıyoruz, patlıcanları alacalı soyup yıkıyoruz ve kabakları da güzelce yıkıyoruz...

30 Temmuz 2013 Salı

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi Malzemeler : 10-11 güllaç yufkası 2,5 lt süt 750g toz şeker 1 paket şekerli vanilin nar taneleri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı Süt ve şekeri kaynatın. vanilyayı ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın...

Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi

Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi Malzemeler : Yufka Patates Süt Yağ Baharat Tuz Yoğurt Yumurta Yağlı Kağıt Patatesleri soyup iyice yıkadıktan sonra derin bir kapın içine rendele, böreğinizin yumuşak olması için içine süt, yağ, tuz ve istediğiniz baharatları ekliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yufkayı seriyoruz üzerine hazırladığımız bu harcı ekliyoruz. İstenildiği kadar çok malzemeli ve kalın yapabilirsiniz. Ve en son yufkayı da serdikten...

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lutenista / Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenista / Kahvaltılık Sos Tarifi Malzemeleri : 4 kg etli domates 2 kg salçalık kırmızı biber 1 kg patlıcan Yarım baş sarımsak Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ 2 çay bardağı sirke Çubruka (baharat) Tuz Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın. Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu...

Kahvaltı Pizzaları Tarifi

Kahvaltı Pizzaları Tarifi Malzemeleri : tost ekmeği lutenitsa (kahvaltılık sosun tarifine sitemizden ulaşabilirsiniz) kaşar peyniri zeytin yağı kekik Hazırlanışı : Tost ekmeklerini tepsiye dizelim, bir kase içerisinde kahvaltılık sosu 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Bir fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine bu sosu sürelim. Kaşar peynirini rendeleyelim ve ekmeklerin üzerine bolca yerleştirelim. Hazırlanan tost ekmeklerini fırında...

Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı Salatası Tarifi Malzemeler : 3 adet domates 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil biber bir tutam maydanoz 3-4 dal yeşil soğan yarım su bardağı kırılmış ceviz zeytinyağı sumak nar ekşisi tuz Hazırlanışı : Domatesi, soğan, biber, yeşil soğan ve maydanozlar ince ince doğrayın. Derin bir kaseye koyun ve üzerine yarım su bardağı kırılmış ceviz ilave edilin. Son olarak isteğinize göre zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuz ekleyerek karıştırın. Gavurdağı...

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi Malzemeler : 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 Türk kahve fincanı tahin 1 paket vanilya 3-3,5 su bardağı un Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (fındıkta kullanılabilir) Un hariç diğer malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Unu da ilave ederek yoğurun. Elle ya da kaşık yardımı ile parçalar kopararak şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında...

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi Malzemeler : Yarım kg kemikli kuzu eti 2 havuç 3 patates 1 limon Tuz, karabiber Hazırlınışı : Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. İyice temizlenip yıkanmış havucu iri halkalar halinde doğra tencereye ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup 4-5 parçaya...

İftar Menüsü

Domates Çorbası Tarifi Malzemeler : 5 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası 2,5 su bardağı su 2 yemek kaşığı süt Tuz Karabiber Üzeri İçin :                                                                        ...

29 Aralık 2012 Cumartesi

Hindi Dolması Yemeği Tarifi

Hindi Dolması Yemeği Tarifi İç Pilavı İçin; 1 bütün hindi 5 su b. pirinç 3 çorba k. dolmalık fıstık 3 çorba k. kuş üzüm 400 gr. hindi ciğeri 1 soğan 1 tutam dereotu sıvıyağ tuz yeni bahar hindi suyu Tencereye hindi ve suyunu ekleyip yaklaşık 2/ 2,5 saat kadar haşlıyoruz. Hindiyi fırın tepsisine alıyoruz. Suyunu da süzerek bir tencereye ayırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İç pilav için, pirinci iyice...