13 Aralık 2013 Cuma

Fırında Hindi Tarifi

Malzeme :



  • 2 kg’lık bir hindi.
  • 1 limon,
  • 1 diş sarmısak
  • 2 orta boy havuç
  • 1 bardak su,
  • biraz tuz
  • 6 çorba kaşığı sadeyağ
  • ya da margarin.
  • 2 soğan.



Yapılışı:

Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun. Suyunu sıktığınız limonun’ kabuklarını da atın içine. Ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun. Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan olduğu gibi kızgın fırına sürün. Ve hindi yumu­şayıncaya kadar, öbür tarafını da çevirmek suretiyle pişirin Yumuşaymca, açın tencerenin kapağını. Ve dibindeki yağ­lı sudan arada bir, kaşık kaşık alıp üzerine dökmek sure­tiyle hindinin nar gibi kızarmasını sağlayın. Sonra da hin­diyi, göğüs but ve kol kısımlarını ayırmak suretiyle par­çalayarak bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan sebzeleri de (Limon hariç) bir süzgeçten geçirip püre haline getirin. Ve bunu ya hindinin üzerine dökerek ya da bir salçalığa koyarak hindiyle birlikte servis yapın. (Limon suyu hem hindiyi çabucak pişirecek hem bembeyaz yapacaktır, eti­ni).

yılbaşı hindi tarifi

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :