29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi


Malzemeler :

Yarım kg kemikli kuzu eti
2 havuç
3 patates
1 limon
Tuz,
karabiber

Hazırlınışı :

Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. İyice temizlenip yıkanmış havucu iri halkalar halinde doğra tencereye ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın. Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.


Kuzu Haşlama Yemeği Tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea