30 Temmuz 2013 Salı

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi


Malzemeler :
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Süt ve şekeri kaynatın. vanilyayı ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antep fıstığı) ile süsleyin.

Not: Güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyars
anız güllacınız koyu renkli olacaktır.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea