5 Ağustos 2013 Pazartesi

Hazır Yufkadan Pratik Baklava Tarifi

Hazır Yufkadan Pratik Baklava Tarifi


Malzemeler :
1 paket baklavalık yufka (40 adet oluyor içinde)
3-4 su bardağı dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı sıvı yağ
200 gr tereyağı


Şerbeti İçin ;
4 su bardağı su

2 su bardağı şeker


Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su kaynatılır. Bir kaç dk kaynadıktan sonra altı kapatılır. Soğuması için kenara alınır.

Fırın tepsisi yağlanır. Yufkalardan biri tepsiye serilir. Üzerine ceviz serpilir. İkinci yufka üzerine serilir ve sıvı yağ gezdirilir. Üçüncü yufka serilip ceviz serpilir. Dördüncü yufka serilip sıvı yağ gezdirilir. Bu şekilde bir ceviz bir sıvı yağ olmak üzere tüm yufkalara sırasıyla aynı işlem uygulanır. En sonra yufka serildiğinde üzerine bir şey koymuyoruz. Ve baklavamızı dilimliyoruz. Ayrı bir yerde tere yağını eritiyoruz. İlk sıcaklığı geçince soğumadan dilimlediğimiz baklavanın üzerine döküyoruz. 180-200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.
Baklavamız şerbetini iyice çekip dinlendikten sonra servise hazırdır.

Hazır yufkadan pratik baklava tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea