Malzemeler:
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
- 1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin
- 3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 kabartma tozu, vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı kuru üzüm
- yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık
Yapılışı:
- Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın.
- Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın.
- Yaklaşık mikserin gücüne göre 4-6 dakika çırpmaya devam edin.
- Yumurta ve şeker karışımı çırpmanın sonunda kabarıp beyazlaşacaktır.
- Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin. Karışıma koyup hafif karıştırın.
- Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın.
- Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın.
- Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin.
- Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Kekimiz hazır afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder