11 Aralık 2012 Salı

Zeytin Ezmeli Çörek Tarifi

Zeytin Ezmeli Çörek Tarifi Malzemeler; 6 yemek kaşığı ılık süt (Yarım su bardağından az) 14 gram aktif kuru maya (yaklaşık 1,5 yemek kaşığı) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) 1 adet yumurta Aldığı kadar un (2 su bardağından biraz fazla) 3-4 yemek kaşığı zeytin ezmesi Öncelikle bir kaseye ılık süt, toz şeker ve aktif kuru mayayı koyup karıştırın ve 15 dakika mayalanma için bekleyin. (Maya köpüklenecektir). Süre...

Zeytinyağlı Biber Dolması Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 kilo dolmalık biber 2 su bardağı pirinç 5-6 adet kuru soğan 1,5 su bardağı zeytinyağ nane karabiber dolma baharı tarçın tuz dolmalık fıstık ve üzüm 4-5 adet kesme şeker 2 adet domates  Önce dolmalık biberlerin içleri çıkarılıp yıkanır ve süzülmeye bırakılır. İç malzeme için soğanlar robotta çekilir ve zeytin yağda biraz döndürülür. Yıkanmış pirinç de soğanlara ilave edilip...

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tarifi Malzemeler; 2 demet semizotu   1 çay bardağı zeytinyağı  1 avuç pirinç  1 adet orta boy kuru soğan  3 adet orta boy domates  1 tatlı kaşığı tuz  1 tatlı kaşığı toz şeker Semizotu ayıklanır, yıkanır ve doğranıp bir tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış kuru soğan, şeker ve tuz eklenip, ovulur. Daha sonra rendelenmiş domates, zeytinyağı ve pirinç konur, karıştırılır. Hiç...

Yalancı Perde Pilavı Tarifi

Yalancı Perde Pilavı Tarifi Malzemeler; milföy hamuru bir adet bütün tavuk 2 su bardağı pirinç 1 servis kaşığı kadar tereyağ  yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kuru soğan 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı dolma baharı kakule Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir. Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan...

Tas Kebabı Yemeği Tarifi

Tas Kebabı Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 kg. kuş başı et 2 kuru soğan 3 domates 1-2 sivri biber 1/2 kaşık salça 1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay bardağı su tuz, karabiber, kekik Kuru soğan ve domates soyulup yemeklik doğranır. Malzemelerin baharatlar hariç hepsi çiğden harmanlanır. Düdüklü tencereye koyup düdüğü çalana kadar harlı ateşte pişirilir. Sonra kısık ateşe alıp yarım saat daha pişirilir. Etler daha sonra tencereye alınıp, çok sulu kaldıysa...

İnegöl Köfte Yemeği Tarifi

İnegöl Köfte Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma 1/2 su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.) 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) (Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri) Ekmek içi, su ve tuz kıymaya eklenip 10 dakika yoğrulur. Bir saklama kabında 24 saat buzdolabında dinlendirilir. 24 saat...

Sulu Köfte Yemeği Tarifi

Sulu Köfte Yemeği Tarifi Malzemeler; 300 gr. az yağlı kıyma 1 kuru soğan 2 yemek kaşığı ince bulgur veya kırık pirinç 2 orta boy patates 2 orta boy havuç 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı un tuz, karabiber Salça sıvı yağda kavrulur. İnce ince doğranan havuçlar ilave edilir. Üzerine 4-5 bardak su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kapta, kıyma ve pirinç rendelenmiş soğanla karıştırılır. İçine tuz ve karabiber eklenip...

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi Malzemeler; 1/2 çay bardağı pirinç 4-5 bardak su 1 bardak yoğurt 1 tatlı kaşığı un 1 yumurtanın sarısı nane  tuz tereyağlı  kırmızı pul biber Pirinçler yıkanıp su ile birlikte bir tencereye konup, pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısı bir çatal yardımıyla çırpılır. Daha sonra pirincin kaynayan suyu ile bu yoğurtlu karışım ılıştırılır. Sonra da devamlı karıştırılarak...

Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk Çorbası Tarifi Malzemeler; 7-8 bardak tavuk suyu didiklenmiş tavuk eti arpa şehriye 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un 1 bardak süt 2 yumurta  tuz Bir tencerede yağ ve un pembeleşme den kavrulur. Bir miktar arpa şehriye ilave edip onuda pembeleşmeden kavurun. Kavrulan una tavuk suyu ilave edilip un ezilerek çırpma teliyle karıştırılır. Ayrı bir yerde haşlanmış tavuk etleri didiklenir. Daha sonra tavuklar da ilave...

Yoğurtlu Semizotu Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Çorbası Tarifi Malzemeler; yarım demet semizotu 1 kuru soğan 1 kase yoğurt 1 yumurtanın sarısı  2 kaşık un 2-3 diş sarımsak arzuya göre tavuk suyu Kuru soğan kavrulup içine ayıklanıp yıkanmış olan semizotları doğranır. Bu şekilde biraz pişirilir. İçine bir miktar su ilave edilip kaynatıldıktan sonra çorbayı robottan geçirilir. Ayrı bir kasede yoğurt, un, yumurtanın sarısı ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. Bu terbiye...

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeler; ½ su bardağı kırmızı mercimek 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 5 su bardağı kemik suyu 1 yemek kaşığı un 50 g tereyağı Kırmızıbiber, tuz 4 su bardağı kemik suyuna (normal suda olabilir) havuç, patates, soğan ve mercimeği ekleyerek 15 dakika kaynatın. Karışımı elekten geçirin. (veya robottan geçirin) Bir kapta tere yağını eritin, unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun, üzerine 1 su...

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerpare Tatlısı Tarifi Malzemeler; 1 paket margarin, oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu fındık içi 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya...

10 Aralık 2012 Pazartesi

Bebek Gibi Bir Yüz İçin

Bebek Gibi Bir Yüz İçin     Nemlendirici maske       Malzemeler: Yumurta sarısı, süt       Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.       Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için...

İpekli Saçlara Sahip Olmanın Yolları

İpekli Saçlara Sahip Olmanın Yolları       Cansız saçlar için krem       Malzemeler: Yumurta sarısı, rom, ada çayı yağı         Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla ada çayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı, şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlara uygulayın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın. Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı...

Tırnak Bakımı ve El Maskesi

Tırnak Bakımı        Tırnaklar güneşlenme süresince kalınlaşır, şekil anlamında bozulur, kolayca kırılabilir veya pul pul dökülür. Bu esnada deri de değişir. Lavanta işte bu noktada imdadımıza yetişiyor. Tırnaklarınızın üzerine süreceğiniz lavanta yağı etkin bir koruma sağlayarak, sözünü ettiğimiz olumsuzlukları yaşamanıza engel olur.       El Maskesi        Maskeyi uygulamadan önce bir...

Kış Günlerinde Çatlayan Ve Bakımsız Görünen Ellere Basit Yöntemler

Kış Günlerinde Çatlayan Ve Bakımsız Görünen Ellere Basit Yöntemler     Losyon Hazırlama   Malzemeler: Limon suyu, zeytinyağı       Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın. Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkili, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi...

Selülitlerden Kurtulma Yolları

Selülitlerden Kurtulma Yolları        Seluliti oluşturan nedenlerin başında; doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sisteminin yetersizliği bulunuyor. Selulitten kurtulmak için birçok yönteme rastlamak mümkün. Bizim tercihimiz ise daha doğal ve daha kolay olan yöntemler.            Portakal kabuğu görünümlü bacaklarınızdan...

Pürüzsüz Bir Bedene Sahip Olmak İçin

Pürüzsüz Bir Bedene Sahip Olmak İçin        Dinlendirici bir banyo       Malzemeler: Taze nane, tuz   Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün.       Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki. Tuz ise peeling yapma özelliğiyle...

Salçalı Biftek Yemeği Tarifi

Salçalı Biftek Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 kg biftek, kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin 2 yemek  kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 3 baş kuru soğan 1 su bardağı kaynamış su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağını kapaklı teflon tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. Bir maşa yardımıyla çevirerek her iki tarafını kızartın....

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi Malzemeler; 4 adet yufka 350 gr. Kıyma 2 adet soğanın rendesi tuz, karabiber, kırmızı toz biber yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için; 1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500 gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz İç malzemesi için:  kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberleri, bir kabın içinde karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin....

Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi

Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi Malzemeler; 750 gr dana kuşbaşı 500 gr mantar 1 adet büyük kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Domates salçası 1 çay kaşığı Biber salçası Tuz Toz Karabiber Toz Kırmızı biber Kimyon 1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısır özü yağı 1 yemek kaşığı margarin Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin. Etler pişerken, kuru soğanı,...

Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi

Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi  Malzemeler; Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri 2 adet patates 5-6 kaşık un tuz 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz sumak sıvı yağ  Patatesler soyulur, yıkanır,  küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür. Bu arada kızartma tenceresine sıvı yağı kızdırmak üzere koyun. Önce patatesleri kızartın. Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla...

Karnıyarık Yemeği Tarifi

Fırında Karnıyarık Yemeği Tarifi Malzemeler;  6 adet orta boy patlıcan 2 adet soğan 2 yemek kaşığı salça (veya 2 adet domates) 250 gr. Kıyma 2-3 adet yeşil biber 1-2 diş sarımsak 1/3 bardak çiçek yağı 2 çorba kasığı margarin 2 bardak sıcak su suyu Tuz  Karabiber Kırmızıbiber Patlıcanları alaca soyup üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat kadar bekletin....

8 Aralık 2012 Cumartesi

Fırında Ekmek Kızartması Tarifi

Fırında Ekmek Kızartması Tarifi Malzemeler; Ekmek Yumurta Süt Patates Peynir Baharat Ekmeklerinizi dilimleyin. Bir kapta da rendelenmiş patates (çiğ olabilir), istediğiniz bir peynir çeşidi, yumurta, süt ve istediğiniz baharatlardan ekleyip karıştırın. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine sürüp fırın tepsisine ekmeklerinizi dizin (dilerseniz altına yağlı fırın kağıdı koyabilirsiniz) Fırında üzeri kızarıp peynirler kenarlarına doğru akana kadar...

Nohut Yemeği Tarifi

Nohut Yemeği Tarifi Malzemeler; Nohut Soğan Salça Yağ Tuz Baharat Nohutları 1 gece önceden sıcak suda 1 yemek kaşığı kadar un ekleyerek ıslatın. Yemeği yapacağınız zaman geceden ıslattığınız nohutları süzüp sudan geçirin ve düdüklü tencere ya da normal bir tencere de haşlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve tencerede yeteri kadar yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun haşladığınız...

4 Aralık 2012 Salı

Acılı Cevizli Sos Tarifi

Acılı Cevizli Sos Tarifi Malzemeler; 1 küçük kavanoz mayonez 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Salça ve cevizi karıştırın. Karışımı mayoneze ilave edin. Acılı cevizli sosu, sandviçlere sürebilir, haşlanmış etlerin yanında servis yapabilirsini...

Bearnez Sos Tarifi

Bearnez Sos Tarifi Malzemeler; 1 Küçük Soğan 1 Kahve Fincanı Beyaz Şarap 1 Kahve Fincanı Sirke 2 Yumurta Sarısı 100 gr Tereyağı 1/2 Demet Maydanoz Tuz Soğanı ince ince doğrayıp küçük bir tencereye alın. Şarap ve sirkeyi ilave edip biraz kaynatın. Süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra yumurta sarıları ve bir miktar tuz ekleyerek çırpın. Kabı, içi...

Mantarlı Domates Sosu Tarifi

Mantarlı Domates Sosu Tarifi Malzemeler; 1/2 kg Domates 200 gr Mantar 1 Limon 1/2 Soğan 1 Diş Sarımsak 1 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz Bir Tutam Karabiber Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin. Tenceredeki...

Sebzeli Domates Sosu Tarifi

Sebzeli Domates Sosu Tarifi Malzemeler; Yarım kg domates 1 soğan 1 küçük havuç 1 kereviz Yarım demet maydanoz Birkaç fesleğen yaprağı 2 çorba kaşığı margarin Bir tutam toz şeker Tuz, karabiber Bütün sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayarak tencereye alın. Kendi suyuyla bir saat kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Margarini tencerede eritip sebze püresini ilave edin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip...

Salata Sosu Tarifi

Salata Sosu Tarifi Malzemeler; 3 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet dereotu 1 diş sarımsak Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı hardal Dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Sarımsağı iyice ezin. Derin bir kapta dereotu, sarımsak, mayonez, hardal ve zeytin yağını karıştırın. Limon suyu ve tuz ekleyip iyice çırpın. Salataların üzerine gezdirin. Dikkat! Bu sosu özellikle kıvırcık salatanın üzerine...