22 Ekim 2014 Çarşamba

Ölçüler

Ölçüler Ölçülerin Gram Karşılığı; 1 bardak su                   200 gram  1 bardak un                   150 gram 1 bardak süt                  225 gram 1 bardak irmik               170 gram 1 bardak kakao             100 gram 1 bardak toz şeker...

Krem Şantili Poğaça 1

Krem Şantili Poğaça Tarifi Malzemeler; 1 paket krem şanti 1 su bardağı ılık süt 1 paket yas maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne) 250 gr margarin Aldığı kadar un Hazırlanışı; Bir miktar elenmiş unun ortasına mayayı alıp elimizle ezelim üzerine ılık sütü ekleyip havuz yapalım mayayı eritelim sonra margarini, tuzu, yumurta aklarını, krem şantiyi ekleyip yoğuralım kulak memesi kıvamında olacak. Üzerine temiz...

21 Ekim 2014 Salı

Yaşamı Kolaylaştıracak Pratik Ve Faydalı Bilgiler

Evinizde yaşamı kolaylaştıracak 49 pratik ve çok kolay öneri öğrenmeye ne dersiniz? İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik öneri ve tavsiyeler… 1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.Vidayı öyle takın. 2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun. 3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin. 4) Halıdaki sigara...

Fındıklı Tahinli Kurabiye

Fındıklı Tahinli Kurabiye Malzemeler: 1 bardak pudra şekeri 1 bardak sıvı yağ 1 bardak tahin 1 bardak ince öğütülmüş fındık içi 3,5-4 bardak elenmiş un Üzeri İçin; 1 yumurta akı fındık içi Yapılışı; Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun ceviz büyüklüğünde yuvarlayın önce yumurta akına sonra fındık içine batırın 180 derece fırında pişirin. Fındıklı tahinli kurabiyeniz hazır afiyet olsu...

Hayatınızı Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler

Hayatınızı Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler Genel * Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itseniz de çekseniz de kapanmaları zorlaşır:Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün. * Baş ağrısı için:Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin.(Birkaç tane) * Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız. * İçeceklere güzel tat ve görüntü vermek için:Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı,...

5 Haziran 2014 Perşembe

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi Muhallebi Malzemeleri; 9 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Muhallebinin Hazırlanışı;         Yukarıdaki malzemelerden vanilya dışındakileri kullanarak bir muhallebi pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin ve içine vanilyayı ekleyin. Mikser ile bir süre çırpın. Dondurma kulplarına yada büyük...

24 Nisan 2014 Perşembe

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması Malzemeler; Un Maya Karbonat Yoğurt Su Tuz Yağ             Unu eleyerek derin bir kabın içine alın, içine karbonat, maya ve tuzu karıştırın. 1 bardak kadar yoğurdu ilave edip yoğurun sıvı olursa un  - koyu olursa ılık su ekleyin ve yoğurun. Daha sonra tezgahın üzerine alıp gerekirse un sepeliyerek merdane yardımıyla açın ve bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Kesme işlemi bittikten...

21 Ocak 2014 Salı

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ Malzemeler:   Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)   Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) Yarım su bardağı börülce (haşlanmış) Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış) 1 soğan 2 domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Sıcak su Tuz Karabiber Kıyılmış maydanoz   Hazırlanışı: Soğanı yemeklik doğrayıp...

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ YEMEĞİ

   ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ YEMEĞİ Malzemeler: 1 kg. havuç 2 adet soğan 2 yemek kaşığı pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz   Hazırlanışı: Havucu kazıyıp halka halka doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, havuçları ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine yıkanmış pirinçleri serpin. Tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın. Soğuk...

SEBZELİ OMLET

SEBZELİ OMLET Malzemeler: ½ adet havuç ½ adet kabak 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2-3 dal roka   Hazırlanışı:  Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Yumurtalara havuç ve kabak parçalarını ekleyin. Zeytinyağını teflon tavaya koyun, malzemeyi ekleyip, kapağını kapatarak pişirin. Taze roka yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.    Sabah kahvaltınızda tüketebileceğiniz...

5 Çayı

    FIRINDA ÇİĞ BÖREK  Malzemeler: 3 yufka 500 gr kıyma 1 büyük soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 yumurta sarısı Üzeri için Susam Çörekotu   Hazırlanışı: Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bir yufkanın tamamını düz bir alana yayıp üzerini fırça yardımıyla yağlayın. Yufkanın tam ortasına hazırladığınız kıyma harcından...

Kestaneli Hindi Büryan

 Kestaneli Hindi Büryan Malzemeler 2 haşlanmış hindi but eti 300 gr kestane 1 soğan 3 su bardağı pirinç 4-5 su bardağı hindi suyu 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Kestaneleri ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Yumuşayan soğanın üzerine kestaneleri ve...

13 Ocak 2014 Pazartesi

Portakallı Tarçınlı Kek

Malzemeler:     3 adet yumurta (oda ısısında)     1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker     1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)     1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin     3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ     3 su bardağı un     1 kabartma tozu, vanilya     1 tatlı kaşığı tarçın     yarım su bardağı kuru...

9 Ocak 2014 Perşembe

10 Güzellik Sırıı

Saçlarınızı Birayla yıkayın: Evet, yanlış duymadınız! Saçlarınızın parlaklık ve güç kazanması için birayla yıkayın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık suyla durulayın. Buz küpleri kullanın: Kırışıklık, sivilce ve yağlı cilt gibi sorunları engellemek için yüzünüze buz küpleriyle masaj yapın. Buzlar eriyene kadar yüzünüzde gezdirmeye devam edin. Her gece bu işlemi yaparsanız, cilt sorunlarınıza "elveda" diyebilirsiniz. Güneş kremi...

5 Ocak 2014 Pazar

Paella Yemeği Tarifi

Paella, İspanyol mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi.  Temel olarak bir çeşit pilav olmakla birlikte sayısız malzeme tercihiyle hazırlanabilen paella, genelde deniz mahsulleriyle yapılıyor. Paella malzemeleri 2 su bardağı pirinç 30 adet karides (küçük boy) 1 su bardağı mantar 1 su bardağı taze soğan 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 adet havuç 2 yemek kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı köri...

24 Aralık 2013 Salı

Bebek gibi bir cilde sahip olmak ister misiniz

La Prairie, Algenist, Strivectin, Rexaline, Erborian, Sisley, Shiseido, Guerlain, Clarins, Estee Lauder, Clinique, Lancome, YSL, Biotherm ve Cristian Dior gibi dev markaların yer aldığı Sephora mağazalarında, cilt bakım uzmanları tarafından ücretsiz cilt analizi ve bakımı yaptırabiliyor. Üstelik beğendiğiniz markanın 2 ve üzeri cilt bakım ürününü aldığınızda, alışverişlerinizde %15 indirim fırsatından da yararlanabiliyorsunuz. Cilt bakımı yaptırmak...

20 Aralık 2013 Cuma

Yılbaşında Elmalı Çorba

Usta aşçının taze fesleğen soslu ve beyaz peynirli dana carpaccio ile servis ettiği yer elması çorbası lezzetiyle yılbaşı sofranızda fark yaratacak...Malzemeler: 4 kişilik yerelması çorbası için: 500 gram yerelması                                 1 adet orta boy patates 1 adet kuru soğan 2...

13 Aralık 2013 Cuma

Fırında Hindi Tarifi

Malzeme : 2 kg’lık bir hindi. 1 limon, 1 diş sarmısak 2 orta boy havuç 1 bardak su, biraz tuz 6 çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin. 2 soğan. Yapılışı: Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun. Suyunu sıktığınız limonun’ kabuklarını da atın içine. Ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun. Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan...

4 Kasım 2013 Pazartesi

Geleneksel Aşure Tarifi

Aşure Tarifi Malzemeler; Yarım kilogram buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru ceviz 200 gram fındık 100 gram pilav fıstığı 1 kilogram toz şeker 200 gram nohut 4 adet limon 50 gram kuş üzümü Hazırlanışı; Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin. Kapağını sıkıca kapatıp sıcak...