12 Aralık 2012 Çarşamba

Doğal Piiling


Buz Küplerinin Bilinmedik Sırları

Çok basit yöntemlerle buz küpleri hazırlayabilirsiniz ve sabahları yüzünüz ve dekolte bölgenizde uygulayabilirsiniz.

-1 kaşık şerbetçi otu kozalağını 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp 30 dakika demleyin. Buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

-2 kaşık kalendula yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp demleyin. Buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

-1 tatlı kaşığı ada çayı yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, 5-7 dakika demleyin. Buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

- Dere otu tohumu buz küpü. 1 tatlı kaşığı dereotu tohumuna 100 ml sıcak su ekleyin, 15 dakika bekleyin. Süzüp soğutun ve buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

- Meyve suyu küpleri. Bazı meyve ve sebzelerin suyunu dondurarak kullanabilirsiniz; Karpuz suyuna çok az tuz ekleyerek dondurun. 2 kaşık ayva suyu, 2 kaşık maydanoz suyunu karıştırın. Buz kalıplarına döküp dondurun. Veya çilek suyuna kavun suyu ekleyin, karıştırıp dondurun.

- Gül küpleri. 3 tatlı kaşığı gül yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yapraklarıyla beraber kalıplara döküp dondurun.


Cilt Bakımı


Bozanın Cildinize Sağladığı Güzelliği Merak Ediyor Musunuz?


Cilt lekelerini ortadan kaldıran, yüz sarkmalarının oluşmasını engelleyen, yumuşak bir cilt sahibi olmanızı etkisi olacak olan bu maske ile daha yumuşak ve ipeksi bir cilde sahip olacaksınız.

Boza Maskesi Yapımı

  • 1 tatlı kaşığı boza
  • 1 tatlı kaşığı yulaf unu veya arpa unu


Malzemeleri iyice karıştırıp yüzünüze ve dekolte bölgenize uygulayın. 15-20 dakika kaşığın tersiyle ve ya bir cam bardakla dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzü yıkayıp nemlendiricinizi uygulayın. Bu uygulamayı haftada 2 defa yapmak yeterli olacaktır.


Boza Peelingi Yapımı

  • 1 tatlı kaşığı boza
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker


Boza, tarçın ve şekeri karıştırıp yüzünüze yumuşak dairesel harekelerle masaj yapın ve yıkayın. Maske uygulamasını haftada bir kez deneyin. Cildiniz daha yumuşak ve ipeksi olacaktır.

11 Aralık 2012 Salı

Patlıcan Kebabı Yemeği Tarifi


Patlıcan Kebabı Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 10- 15 adet çeri domates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 7-8 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 çay bardağı sıcak su


Köfte için;

  • 500 gram köftelik yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 8-10 dal doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber



Öncelikle köfte için derince bir kaba kıymayı koyup, köfte için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.
Kabın ağzını kapatıp, dinlenmesi ve tüm baharatların birbirine karışması için yarım saat buzdolabına kaldırın.
Patlıcanları halka halka doğrayıp tuzlu suda 20 dakika bekletin. (Acısını almak için).
Bol suda yıkayıp kurulayın.
Dinlenmiş köfte harcından patlıcan halkalarının büyüklüğünde köfteler olacak şekilde parçalar koparıp yuvarlayın.
Fırın kabınıza bir adet patlıcan bir adet köfte olacak şekilde dizin.
Ortaya, soyulmuş arpacık soğanları, ikiye bölünmüş çeri domatesleri, ikiye bölünmüş sivri biberleri koyun.
Üzerine domates rendesi ve sıcak suyu ilave edip, kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatın. 180 derecede pişirin.


Patlıcan kebabı yemeği hazır afiyet olsun.

Peynirli Milföy Böreği Tarifi


Peynirli Milföy Böreği Tarifi

Malzemeler;

  • 10 adet kare milföy 
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 10-15 dakika doğranmış maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Susam, 
  • çörek otu


Öncelikle milföylerinizi oda sıcaklığına gelmesi için buzluktan çıkarın. İç harcınız için rendelenmiş beyaz peynir ile doğranmış maydanozları karıştırın. Bir kenarına iç harcından koyup rulo şeklinde sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. (Unutmayın yumurtanın akı yapıştırmak için, sarısı kızarması için sürülür). Üzerleri kızarıncaya kadar 170 derecelik fırında pişirin.

Peynirli milföy böreği hazır afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tatlısı Tarifi


Elmalı Kurabiye Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İrice dövülmüş ceviz (Bir avuç kadar)
  • Bolca pudra şekeri


Öncelikle iç harcını hazırlamak için elmaları rendeleyip üzerine toz şeker ekleyin ve yağsız tavada saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ilave edip iyice karıştırın ve iç harcı ılınması için kenara alın.
Hamuru yapmak için, bir kaba margarin, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kapatın.
Tüm iç harcınız ve hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edin ve elde ettiğiniz kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derecelik fırında üzerileri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine bir süzgeç ile bol pudra şekeri serpip servis yapın.

Elmalı kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.

Zeytin Ezmeli Çörek Tarifi


Zeytin Ezmeli Çörek Tarifi

Malzemeler;

  • 6 yemek kaşığı ılık süt (Yarım su bardağından az)
  • 14 gram aktif kuru maya (yaklaşık 1,5 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (2 su bardağından biraz fazla)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin ezmesi



Öncelikle bir kaseye ılık süt, toz şeker ve aktif kuru mayayı koyup karıştırın ve 15 dakika mayalanma için bekleyin. (Maya köpüklenecektir).
Süre sonunda yoğurma kabınıza unu, yumurtayı, eritilmiş tere yağını, tuzu ve mayalı karışımı koyup yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edin.
Sıvı yağ ile yağlanmış genişçe bir kaseye koyup üzerini nemli bezle örtün ve 2 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamurunuz bıraktığınızın 2 katına çıktığında hafif unlanmış tezgaha alıp 45cm x 40 cm dikdörtgen şeklinde açın.
Kenarlardan 3-4 cm boşluk bırakarak zeytin ezmesini sürün ve rulo yapın.
Ortasından ikiye bölün ve ortadan başlayarak sarın. Üst kısmını da aynı şekilde sarın.
Yağlanmış kelepçeli kalıbınıza yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar 170 derecelik fırında pişirin.

Zeytin ezmeli çörek hazır afiyet olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolması Yemeği Tarifi


Zeytinyağlı Biber Dolması Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 5-6 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı zeytinyağ
  • nane
  • karabiber
  • dolma baharı
  • tarçın
  • tuz
  • dolmalık fıstık ve üzüm
  • 4-5 adet kesme şeker
  • 2 adet domates 


Önce dolmalık biberlerin içleri çıkarılıp yıkanır ve süzülmeye bırakılır. İç malzeme için soğanlar robotta çekilir ve zeytin yağda biraz döndürülür. Yıkanmış pirinç de soğanlara ilave edilip kavrulur. Domateslerden bir tanesi de bu karışımın içine rendelenir. Dolmalık fıstık ve üzüm de eklenip kavurmaya devam edilir. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca içine diğer baharatlar ve şeker ilave edilir. Üzerini geçecek kadar su ilave edilip pirinçler pilav gibi demlendirilir. Pilav suyunu iyice çektikten sonra dolmalık biberlerin içleri bu iç harç ile biberlerin üzerilerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Dolmaların her birinin üzerine birer domates dilimi kapak yapılıp tencereye dizilir. Dolmaların yarısına kadar su doldurulup biberler yumuşayana kadar pişirilir. Dolmalar pişip soğuduktan sonra bir fırın kabına dizilip fırının ızgarasında üzerileri kızartılır.

Zeytinyağlı biber dolması yemeği hazır afiyet olsun.

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tarifi


Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 2 demet semizotu  
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 avuç pirinç 
  • 1 adet orta boy kuru soğan 
  • 3 adet orta boy domates 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


Semizotu ayıklanır, yıkanır ve doğranıp bir tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış kuru soğan, şeker ve tuz eklenip, ovulur. Daha sonra rendelenmiş domates, zeytinyağı ve pirinç konur, karıştırılır. Hiç su eklemeden orta ateşte 20 dakika pişirilir, ılıyınca yoğurtla birlikte servis edilir.

Zeytinyağlı semizotu yemeği hazır afiyet olsun.


Yalancı Perde Pilavı Tarifi


Yalancı Perde Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • milföy hamuru
  • bir adet bütün tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 servis kaşığı kadar tereyağ 
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • kakule


Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir. Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. İçine sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan badem ilave edilir. (sıcak suda bademleri beklettiğinizde kabukları kolayca soyulur) Bademler biraz pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülen pirinç de tencereye alınıp, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu arada kavurma sırasında tuz da ilave edilir. Sonra diğer baharatlar da pirince eklenip, dört bardak tavuk suyu da ilave edilir, ve suyu çekilene kadar pişirilir. Suyu çekildikten sonra ocağın altı kısılıp, pilav demlenmeye bırakılır.
Bütün tavuk haşlanıp iri parçalar halinde didiklenir. Karabiberle karıştırılıp demlenmiş pilav ile karıştırılır.
Milföyler unlanmış tezgahta hafifçe açılarak büyütülür. İçine soğumuş olan pilavdan büyükçe bir kaşık dolusu konup bohça şeklinde katlanır. Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp bademle süslenerek 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.

Yalancı perde pilavı hazır afiyet olsun.

Tas Kebabı Yemeği Tarifi


Tas Kebabı Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg. kuş başı et
  • 2 kuru soğan
  • 3 domates
  • 1-2 sivri biber
  • 1/2 kaşık salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • tuz, karabiber, kekik


Kuru soğan ve domates soyulup yemeklik doğranır. Malzemelerin baharatlar hariç hepsi çiğden harmanlanır. Düdüklü tencereye koyup düdüğü çalana kadar harlı ateşte pişirilir. Sonra kısık ateşe alıp yarım saat daha pişirilir. Etler daha sonra tencereye alınıp, çok sulu kaldıysa bir taşım daha kaynatılır. Bu aşamada baharatlar da ilave edilir. Tercihe göre patates püresinin üzerinde servis edilir.

Tas kebabı yemeği hazır afiyet olsun.

İnegöl Köfte Yemeği Tarifi


İnegöl Köfte Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
  • 1/2 su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • (Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri)


Ekmek içi, su ve tuz kıymaya eklenip 10 dakika yoğrulur. Bir saklama kabında 24 saat buzdolabında dinlendirilir.
24 saat sonra, bir bardakta karıştırılmış olan limon ve karbonat kıymanın üzerine dökülür.
Soğan rendelenip kıymaya karıştırılır. Eğer peynir ekleyecekseniz, buna aşamadan ekleyin.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalara şekil verilip saklama kabına dizilir. Bu şekilde 12 saat kadar daha buzdolabında dinlendirilir.
Köfteler dinlendikten sonra, pişirmeden 10 dk. önce buzdolabından çıkarılır.
Orta ateşte iyice kızdırılan ızgara tavasında yağsız bir şekilde önlü arkalı ızgara yapılarak pişirilir.
İstenirse, mangalda veya önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilebilir.

İnegöl köftesi yemeği hazır afiyet olsun.

Sulu Köfte Yemeği Tarifi


Sulu Köfte Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 300 gr. az yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur veya kırık pirinç
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz, karabiber


Salça sıvı yağda kavrulur. İnce ince doğranan havuçlar ilave edilir. Üzerine 4-5 bardak su eklenir. Kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir kapta, kıyma ve pirinç rendelenmiş soğanla karıştırılır. İçine tuz ve karabiber eklenip iyice yoğrulur. Bu harçtan minik köfteler yuvarlanır. Köftelerin üzerine un serpilir ve tepsi ileri geri sallanarak köftelerin her yerinin unlanması sağlanır.
Küp küp doğranan patatesler kaynamakta olan suya köftelerle birlikte atılır. Biraz tuz da ilave edilip havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

Sulu köfte yemeği hazır afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tarifi


Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 4-5 bardak su
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • nane 
  • tuz
  • tereyağlı 
  • kırmızı pul biber


Pirinçler yıkanıp su ile birlikte bir tencereye konup, pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısı bir çatal yardımıyla çırpılır. Daha sonra pirincin kaynayan suyu ile bu yoğurtlu karışım ılıştırılır. Sonra da devamlı karıştırılarak pirinçlere ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra tuz ve bol nane eklenir.
Arzu edilirse çorbanın üzerine dökmek için tereyağ kırmızı biberle eritilebilir.

Yayala çorbası hazır afiyet olsun.

Tavuk Çorbası Tarifi


Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 7-8 bardak tavuk suyu
  • didiklenmiş tavuk eti
  • arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 2 yumurta 
  • tuz


Bir tencerede yağ ve un pembeleşme den kavrulur. Bir miktar arpa şehriye ilave edip onuda pembeleşmeden kavurun. Kavrulan una tavuk suyu ilave edilip un ezilerek çırpma teliyle karıştırılır.
Ayrı bir yerde haşlanmış tavuk etleri didiklenir. Daha sonra tavuklar da ilave edilip bir iki taşım kaynatılır.
Bir kasede süt ve yumurta çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan, süt ve yumurta karışımına bir-iki kaşık ilave edilip ılıtılması sağlanır. Sonra devamlı karıştırılarak çorbaya ilave edilir. Çorba sıcak sıcak servis edilir.


Tavuk çorbası hazır afiyet olsun.

Yoğurtlu Semizotu Çorbası Tarifi


Yoğurtlu Semizotu Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • yarım demet semizotu
  • 1 kuru soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 2 kaşık un
  • 2-3 diş sarımsak
  • arzuya göre tavuk suyu


Kuru soğan kavrulup içine ayıklanıp yıkanmış olan semizotları doğranır. Bu şekilde biraz pişirilir. İçine bir miktar su ilave edilip kaynatıldıktan sonra çorbayı robottan geçirilir.
Ayrı bir kasede yoğurt, un, yumurtanın sarısı ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. Bu terbiye kaynamakta olan çorbaya ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Son olarak tuzunu eklenip ocaktan alın.
Arzu ederseniz üzerine tereyağlı kırmızı pul biber gezdirebilirsiniz.


Yoğurtlu semizotu çorbası hazır afiyet olsun.

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi


Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • ½ su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 5 su bardağı kemik suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 50 g tereyağı
  • Kırmızıbiber, tuz


4 su bardağı kemik suyuna (normal suda olabilir) havuç, patates, soğan ve mercimeği ekleyerek 15 dakika kaynatın. Karışımı elekten geçirin. (veya robottan geçirin)
Bir kapta tere yağını eritin, unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun, üzerine 1 su bardağı kemik suyunu ekleyip iyice karıştırın, kaynamaya başladığında elekten geçirdiğiniz malzemeyi ilave edin. Kaynayınca ocağı kapatın, sıcak servis yapın.

Süzme mercimek çorbası hazır afiyet olsun.

Şekerpare Tatlısı Tarifi


Şekerpare Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • fındık içi



1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak azar azar un ilave ederk yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbeti için;

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılınması için arada karıştırın. Şekerpare piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpare sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparenin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.


Şekerpare tatlısı hazır afiyet olsun.

10 Aralık 2012 Pazartesi

Bebek Gibi Bir Yüz İçin


Bebek Gibi Bir Yüz İçin
   
Nemlendirici maske
     
Malzemeler: Yumurta sarısı, süt
     
Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
     
Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
     
     
     
 Siyah noktaların sonu geliyor
     
Malzemeler: limon suyu, yoğurt
     
Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
   
Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
     
     
     
Sivilceler için karnı bahar
   
Malzemeler: Karnı bahar, Zeytinyağı
     
Sekiz adet karnı bahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
     
Karnı bahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
   
     
     
Kırışıklara karşı maske 
     
Malzemeler: Kaymak, Elma
     
Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
     
Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
     
     
   
Yağlı ciltler için
     
Malzemeler: Bal, süt, limon suyu
     
Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
     
Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
     
       

İpekli Saçlara Sahip Olmanın Yolları


İpekli Saçlara Sahip Olmanın Yolları
     

Cansız saçlar için krem 
   
 Malzemeler: Yumurta sarısı, rom, ada çayı yağı
       
Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla ada çayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı, şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlara uygulayın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın.

Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı yumuşatıcı etki onların çok daha kolay taranır hale gelmesini sağlıyor. Romun içerdiği alkol dezenfektan özelliğiyle saç derisini rahatlatıyor. Ada çayı yağının ise arındırıcı etkisi var. Kısaca, hazırladığınız bu kremle saçlarınız daha yumuşak ve ipeksi oluyor ve tararken de zarar görmüyor.

     
 Saç maskesi
 
Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal,  bir limon
     
2 yemek kaşığı balı bir limondan elde ettiğiniz suyla karıştırarak saç maskenizi hazırlayabilirsiniz Maskeyi kuru saçınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayın. Maskenin ardından saçlarınız dolgun ve parlak bir görünüm kazanacak.
   
     

Tırnak Bakımı ve El Maskesi


Tırnak Bakımı

       Tırnaklar güneşlenme süresince kalınlaşır, şekil anlamında bozulur, kolayca kırılabilir veya pul pul dökülür. Bu esnada deri de değişir. Lavanta işte bu noktada imdadımıza yetişiyor. Tırnaklarınızın üzerine süreceğiniz lavanta yağı etkin bir koruma sağlayarak, sözünü ettiğimiz olumsuzlukları yaşamanıza engel olur.
     

El Maskesi

       Maskeyi uygulamadan önce bir süre ellerinizi ılık suda yumuşatın. Ardından tırnaklarınızı 5 dakika boyunca ılık zeytinyağı ve 1 çay kaşığı balın içinde bekletin. Sonra da zeytin yağla ellerinize ve parmaklarınıza masaj yapın.
     

Kış Günlerinde Çatlayan Ve Bakımsız Görünen Ellere Basit Yöntemler


Kış Günlerinde Çatlayan Ve Bakımsız Görünen Ellere Basit Yöntemler
   
Losyon Hazırlama
 
Malzemeler: Limon suyu, zeytinyağı
     
Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın.

Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkili, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi yapar. Maskenin içindeki zeytinyağı da kuruluğu giderir ve cildi yumuşatır.
       
Ve yanınızda sürekli bir yumuşatıcı krem bulundurun.

Selülitlerden Kurtulma Yolları




Selülitlerden Kurtulma Yolları

       Seluliti oluşturan nedenlerin başında; doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sisteminin yetersizliği bulunuyor. Selulitten kurtulmak için birçok yönteme rastlamak mümkün. Bizim tercihimiz ise daha doğal ve daha kolay olan yöntemler.
     
     Portakal kabuğu görünümlü bacaklarınızdan kurtulun
   
 Malzemeler: Rezene, anason, biberiye
     
Cildinizde oluşan portakal kabuğu görünümü artık canınıza tak etti. Öyleyse çok kolay hazırlanan bir karışımla sonunda selulitlere ‘elveda’ diyebilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığına şahit olacaksınız.
     

Pürüzsüz Bir Bedene Sahip Olmak İçin


Pürüzsüz Bir Bedene Sahip Olmak İçin

       Dinlendirici bir banyo
     
Malzemeler: Taze nane, tuz
 
Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün.
     
Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki. Tuz ise peeling yapma özelliğiyle cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır.
     
     
    Kuru ciltlere süt banyosu
      
Malzemeler: Süt, tuz, bal
   
Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
     
Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur.

     

Salçalı Biftek Yemeği Tarifi


Salçalı Biftek Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg biftek, kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin
  • 2 yemek  kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 baş kuru soğan
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz



2 yemek kaşığı zeytin yağını kapaklı teflon tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. Bir maşa yardımıyla çevirerek her iki tarafını kızartın. Kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın.
Bu arada 3 soğanı soyup 2 ye bölünmüş olarak tencereye ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin.
Etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı dökün. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında 15 dakika tutun. Servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir.

Salçalı biftek yemeği hazır afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi


Hazır Yufkadan Mantı Tarifi


Malzemeler;

  • 4 adet yufka
  • 350 gr. Kıyma
  • 2 adet soğanın rendesi
  • tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • yarım su bardağı sıvı yağ



Sosu için;

  • 1 litre et suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500 gr yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz



İç malzemesi için:  kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberleri, bir kabın içinde karıştırın.

Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, bir kenarına iç harçtan boydan boya koyun ve kenardan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkaların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Sıcak et suyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dakika fırın içinde bekletin.

Yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp sosunu hazırlayın.
Derince bir tavada yağ, salça, tuz ve kırmızı toz biberi koyduğunuz salçalı sosunu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.

Hazır yufkadan mantı yemeği hazır afiyet olsun.

Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi


Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 500 gr mantar
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası
  • 1 çay kaşığı Biber salçası
  • Tuz
  • Toz Karabiber
  • Toz Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağından biraz az mısır özü yağı
  • 1 yemek kaşığı margarin



Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin. Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları güzelce yıkayıp limonlu suda bekletin böylece kararmasını engellersiniz, dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın. Etleri 25 dakika sonunda genişçe bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüde ki et suyundan koyun. Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir. Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini tencereye ilave edin. Soğan ve biberleri ara ara karıştırarak pişir. Daha sonra mantarları, doğranmış domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir. Sıcak suyu ilave et ve sarımsakları içine küçük küçük doğrayıp ilave et , 15-20 dk en kısık ateşte pişir. İsteğe bağlı olarak biraz sulu da bırakabilirsiniz.


Mantarlı et sote yemeği hazır afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi


Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi


 Malzemeler;

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak
  • sıvı yağ 



Patatesler soyulur, yıkanır,  küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür. Bu arada kızartma tenceresine sıvı yağı kızdırmak üzere koyun. Önce patatesleri kızartın.
Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.

Arnavut ciğeri yemeği hazır afiyet olsun.

Karnıyarık Yemeği Tarifi


Fırında Karnıyarık Yemeği Tarifi

Malzemeler; 

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (veya 2 adet domates)
  • 250 gr. Kıyma
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1/3 bardak çiçek yağı
  • 2 çorba kasığı margarin
  • 2 bardak sıcak su suyu
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber


Patlıcanları alaca soyup üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerek kızartın.
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisini küçük küçük doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, biraz daha kavurun.
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
Domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun eğer salça kullanacaksanız  1 çorba kaşığı kadar kullanın ve kavurun.
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerilerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.
bir kapta 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu eritin. Üzerilerine döküp fırında  20 dakika kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.


Fırında karnıyarık yemeği hazır afiyet olsun.

8 Aralık 2012 Cumartesi

Fırında Ekmek Kızartması Tarifi

Fırında Ekmek Kızartması Tarifi


Malzemeler;

  • Ekmek
  • Yumurta
  • Süt
  • Patates
  • Peynir
  • Baharat

Ekmeklerinizi dilimleyin. Bir kapta da rendelenmiş patates (çiğ olabilir), istediğiniz bir peynir çeşidi, yumurta, süt ve istediğiniz baharatlardan ekleyip karıştırın. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine sürüp fırın tepsisine ekmeklerinizi dizin (dilerseniz altına yağlı fırın kağıdı koyabilirsiniz) Fırında üzeri kızarıp peynirler kenarlarına doğru akana kadar pişirin. (bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz alternatif bir yol.

İster kahvaltılarda, ister ara öğünde, ister çocuğunuz acıktığında, isterseniz de çay saatinde arkadaşınıza ikram edebilirsiniz.


Fırında ekmek kızartması hazır. Afiyet olsun.


Nohut Yemeği Tarifi

Nohut Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • Nohut
  • Soğan
  • Salça
  • Yağ
  • Tuz
  • Baharat

Nohutları 1 gece önceden sıcak suda 1 yemek kaşığı kadar un ekleyerek ıslatın. Yemeği yapacağınız zaman geceden ıslattığınız nohutları süzüp sudan geçirin ve düdüklü tencere ya da normal bir tencere de haşlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve tencerede yeteri kadar yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun haşladığınız nohutları da tencereye ilave edin. Suyunu da ayarladıktan sonra damak tadınıza göre tuz ve çeşitli baharatlar da ekledikten sonra kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar  pişirin.

Nohut yemeği hazır afiyet olsun.