4 Aralık 2012 Salı

Ezme Sos Tarifi

Ezme Sos Tarifi Malzemeler; 4 adet orta boy domates  1/2 tatlı kaşığı tuz  1/2 tatlı kaşığı tereyağı  1/2 çay fincanı berrak et suyu (veya tavuk suyu)  1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan  Domatesi hazırlayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp Soğanı ilave edin 1 dakika kavurun. Domatesi ve tuzu ilave ederek 2 dakika daha kavurup et suyunu ilave ediniz ve ağır ateşte 10 dakika pişirip, kebaplarda...

Limon Sos Tarifi

Limon Sos Tarifi Malzemeler; 1 paket çiğ krema  1 kaşık tereyağı  1/2 limon suyu  Kıyılmış maydanoz  Tuz  karabiber  Bir sos tavası içinde tere yağını kızdırın ve krema ilave edin, krema suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin, en son limon suyunu çırparak içine yavaşça ilave edin, altını kapadıktan sonra maydanoz ilave edin.   &nbs...

Domates Sosu Tarifi

Domates Sosu Tarifi Malzemeler; 1 büyük kutu konserve soyulmuş bütün domates  1 orta boy soğan ince doğranmış  4 diş sarımsak ince kıyılmış  1 adet kereviz sapı ince doğranmış  1/2 adet havuç Zeytinyağı  1 adet kesme şeker  1 bardak su  Tuz  Karabiber  Bir tencere içinde, zeytin yağını hafif kızdırın ve soğanları ilave edin. Tuz karabiber ve şeker de ilave ettikten sonra havuç ve kerevizi ekleyin....

Köri Sosu Tarifi

Köri Sosu Tarifi 1 Malzemeler; 7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği  1 çorba kaşığı margarin  1 küçük ince doğranmış soğan  ¼ beyaz elma  1/6 küçük kereviz  1 ½ kahve fincanı un  ½ tatlı kaşığı köri  1 çorba kaşığı ketçap  4 su bardağı su  ½ su bardağı süt  ¼ tatlı kaşığı tuz  Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir...

Saçlarınızla İlgili Kurtarıcı Bilgiler

Saçlarınızla İlgili Kurtarıcı Bilgiler Saçların solgun, kırgın, dökük ve şekilsiz ise; Rengini Korumak İçin Kahve Işıltısı Büyük bir kupaya su doldurarak içine 2 tatlı kaşığı neskafe ekle.   Soğuduktan sonra, saçlarının tamamını bu kahveli suyla ıslat. Bir yandan da tarayarak saçlarını aç.  Bir saç bonesiyle saçlarını sararak 20–30 dakika boyunca bekle.  Güzelce duruladıktan sonra şampuanla. Son olarak da soğuk suyla...

Makyaj Sırları

Makyaj Sırları Allık sürmenin en doğru yöntemi burnunuzdan 2 parmak mesafe bırakarak uygulamaktır. Böylece daha iyi bir görünüm elde etmiş olursunuz. Kalın ve kısa parmaklara veya tırnaklara sahipseniz onları daha uzun göstermek için, ojenizi tırnakların kenarlarını boş bırakarak sürün. Şeftali ya da pembe tonlarında bir allık tercih ettiğinizde, anında 5 yaş genç görünebilirisiniz. Daha olgun bir görüntü için yanaklarınızı içeri çektiğinizde...

Gece - Gündüz Makyajı Yapmanın Sırları

Gece - Gündüz Makyajı Yapmanın Sırları Gündüz makyajı İnce bazlı bir pudrayla cildindeki kusurları kapat.  Göz kapaklarına beyaz bir astar far sür. Dilersen üzerine kıyafetinle uyumlu bir far sürebilirsin. Göz kapaklarının alt kısmına altın renkli ya da sarı bir far sür. Tam orta kısmına ise kahverengi ya da bakır renginde bir çizgi çek.  Gözlerine siyah bir eyeliner ve rimel sür.  Yanaklarına şeftali tonlarında bir allık...

Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 Kg. Ispanak 1 Adet Soğan 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1.5 Yemek Kaşığı Pirinç 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Su Bardağı Kaynar Su Soğan soyup yemeklik şekilde doğra. Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ve yeterli su içerisinde dinlendirilip süzgeçten geçirip bir kenarda beklet. Ispanaklar çöplerinden ve köklerinden ayırıp minik minik doğrayın. Doğradığınız ıspanakları...

Lahana Sarması Yemeği Tarifi

Lahana Sarması Yemeği Tarifi Malzemeler; 2 bardak haşlanmış pirinç  7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı  250 gr. kıyma  1 büyük soğan  1 adet küp küp doğranmış domates  yarım demet dereotu  1 adet limon  2 çorba kaşığı yenibahar ve karabiber  tuz  süslemek için rende havuç  Lahana yapraklarını tuzlu suda 5-10 dakika kadar haşlayın. Yemeklik doğranan soğan ve kıymayı zeytin yağda kavurun. İçine...

3 Aralık 2012 Pazartesi

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi Malzemeler; 500 gr tel kadayıf 250 gr tereyağı 150 gr ceviz- ( fındık ) 4 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su Tereyağımızı fazla kızmamasına dikkat ederek eritiyoruz. Kadayıflarımızı genişçe bir tepsiye alıp erimiş yağ ile güzelce harmanlayalım. Kullanacağımız tepsiye yarısını serelim ve üzerine ufaladığımız cevizlerimizi serpiştirelim. Kalan yarıyı da bunun üzerine döşeyelim. Bu tepsiden az...

2 Aralık 2012 Pazar

Fırında Et Yemeği Tarifi

Fırında Et Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 kg kemikli kuzu eti Tuz 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı salça Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın. Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana...

Diyet Börek Tarifi

Diyet Börek Tarifi Malzemeler; 2 adet yufka 200 gr. dil peyniri 2 adet yumurta 1/2 it. süt Yufkalar üçgen şeklinde her biri 12 parça olmak üzere kesin. Her bir üçgene dil peynirinden bir uzun parça alıp sigara böreği gibi sarılır. Bütün yufkalar sarıldıktan sonra yuvarlak cam bir tepsiye yan yana konularak dizilir. Yumurtalar süt ile iyice çırpılarak bu böreklerin üzerine dökülür. Bir gece dolap da bekletilirse daha iyi olur. 200 derece...

Etli Türlü Yemeği Tarifi

Etli Türlü Yemeği Tarifi Malzemeler; 250 gram kuşbaşı kuzu eti  2 patlıcan  2 patates  2 kabak  1 soğan  2 diş sarımsak  2 sivri biber  1 domates  1 kaşık salça  yarım çay bardağı zeytinyağ  karabiber, kimyon, tuz  Patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun üzerine soğanı ekleyip kavurun, üzerine sarımsak ve biberi de...

Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi

Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi Malzemeler; 2 patlıcan 2 patates 2 kabak 1 soğan 2 diş sarımsak 2 sivri biber 1 domates 1 kaşık salça yarım çay bardağı zeytinyağ karabiber, kimyon, tuz patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi ekleyip kavurun. patlıcan, patates ve kabakları da ekleyip karıştırın. üzerine...

Çikolatalı Kek Tarifi

Çikolatalı Kek Tarifi Malzemeleri; 30 gram çikolata 300 gram tereyağı 300 gram toz şeker 5 yumurta 300 gram un Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kase içerisine alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip çikolata eriyene kadar bekletin. Yumuşatılmış tereyağı ve şekerin 2/3′ünü çukur bir kap içerisinde çırpın. Karışımı yumurta sarılarını ekleyin. Unu da yavaşça ilave edip çırpmaya...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Rus Salatası Tarifi

Rus Salatası Tarifi Malzemeler; 1 kavanoz garnitür 1 kase yoğurt  2-3 yemek kaşığı mayonez yarım su bardağı kadar salatalık turşusu tuz  kara biber (garnitürü hazır almak istemiyorsanız 1 havuç, bir orta boy patates ve yarım su bardağı kadar bezelyeyi haşlayıp dilimleyerek kullanabilirsiniz) Önce yoğurt ve mayonezi tuz ve kara biberi ekleyip karıştırın (süzme yoğurt kullanırsanız daha iyi olur ayrıca mayonezi de isteğe göre arttırabilir...

Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeler; yarım su bardağı kadar şehriye 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ tuz Yıkayıp nişastasını çıkarttığınız pirinçleri sıcak ve tuzlu suda yaklaşıp 1 saat kadar bekletin. Teflon tavaya margarin ve sıvı yağı eritip şehriyeyi koyun ve pembeleştirin. Üzerine yıkayıp tuzunu akıttığınız pirinçleri ekleyip renkleri bembeyaz oluncaya kadar sürekli karıştırarak...

Havuçlu Patates Yemeği Tarifi

Havuçlu Patates Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 6-7 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı salça yağ su tuz Soğanları minik minik doğrayın tencereye koyduğunuz yağ da pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine boyundan dörde bölerek minik minik doğradığınız havuçları da tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun, havuçların büyüklüğünde kestiğiniz patatesleri de tencereye ekleyip güzelce kavurduktan sonra salçayı...

Kara Lahana Çorbası Tarifi

Kara Lahana Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Demet kara lahana  2 Çorba kaşığı tereyağı  1 Çorba kaşığı salça  Yeterince sıcak su  Tuz, karabiber  2-3 Çorba kaşığı mısır unu  1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi  Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun. Lahanalar...

Kabak Çorbası Tarifi

Kabak Çorbası Tarifi Malzemeler; 2 adet Kabak  3 çorba kaşığı un  Yarım Çay bardağı ay çiçek yağı  1 çorba kaşığı margarin  750 ml. süt  2.5 su bardağı su  Yarım demet dere otu  biraz kırmızı biber  Unu ay çiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim. Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım. Çorba kaynadıktan...

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası Tarifi 1 Malzemeler; Yarım kilo koyun işkembesi 2 litre Su  2 Yumurtanın Sarısı  2 Yemek Kaşığı Un yarım su bardağı sirke  7-8 Diş sarımsak  50 gr. tereyağı  İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın (düdüklü tencerede 1 saat kadar). İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın. Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın. İşkembenin...

Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak Çorbası Tarifi Malzemeler; 750 gr ıspanak  2 Adet büyük patates  1 Çorba kaşığı tereyağı  3 Çorba kaşığı zeytin yağı  1 Adet soğan  Yarım çorba kaşığı tereyağı  Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)  1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu  1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi  Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek...

Isırgan Çorbası Tarifi

Isırgan Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Demet Isırgan  2 Çorba Kaşığı Un  1 Çorba Kaşığı Tereyağı  1 Su Bardağı Et Suyu  2 Çorba Kaşığı Krema  2 Su Bardağı Süt  Tuz  Su  Isırganları yıkayıp haşlıyoruz. Isırganları robotta püre haline getiriyoruz. Başka bir tencerede un ve tere yağını kavuruyoruz. Üzerine et suyu koyuyoruz bir taşım kaynattıktan sonra su koyuyoruz. Kaynamaya yakın ısırganları...

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi Malzemeler; 6 Su bardağı et suyu  3 Adet büyük boy havuç  3 Çorba kaşığı sıvı yağ  2 Kahve fincanı un  2 Adet yumurta sarısı  1 Su bardağı su  2 Su bardağı süt  Yeterince tuz  Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun, sonra 1 su bardağı suda havuçları haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir...

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Su bardağı kırmızı mercimek  1 Çorba kaşığı pirinç  2.5 Su bardağı et suyu  1 Adet soğan  2 Çorba kaşığı un  2 Çorba kaşığı margarin  2 Tatlı kaşığı nane  1 Tatlı kaşığı kekik  Yarım çay kaşığı karabiber  1 Tatlı kaşığı kırmızı biber  Yeterince su  Tuz  Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.  Et suyunu kaynatın. Mercimekleri,...

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi Malzemeler; 1 Adet orta boy soğan  Yarım çay bardağı sıvı yağ  250 gr brokoli  1 Adet orta boy haşlanmış havuç  1 Adet yumurta sarısı  1 Çorba kaşığı un  1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu  Tuz, su  Küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine...

Badem Çorbası Tarifi

Badem Çorbası Tarifi Malzemeler; 2 Çorba kaşığı tereyağı  3 Çorba kaşığı un  2 Çorba kaşığı süt  2 Su bardağı et suyu  1 Su bardağı dövülmüş toz badem  1 Adet yumurta sarısı  1 Adet limon suyu  1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,  Tuz  Badem Tere yağından yarım çorba kaşığı kadar ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun. Toz bademi ilave edin. Bir kaç kez çevirip,...

30 Kasım 2012 Cuma

Sebzelerin Faydaları

Sebzelerin Faydaları   Ispanak Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler,...

Sizler İçin Bazı Ufak Bilgiler

Günlük hayatınız da da sık sık kullandığımız kuru yemişlerin birde faydaları konusunda bilgiler paylaşmak istedim sizlerle. Badem Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek ,mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Fındık Vücuda kuvvet verir. Kalp rahatsızlıklarının en önemli nedeni olan yüksek kolesterolün düşürülmesinde en önemli ilaçtır. (%25.2 oranında) İnsan vücuduna...

Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı Kek Tarifi Malzemeler: 2 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya yarım su bardağı sıvı yağ 200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı) Üzerine: 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Öncelikle ıspanakları yıka ve doğra, tavada suyunu salıp çekene kadar kavur. Püre haline getirmek için robottan geçir. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında...