4 Kasım 2013 Pazartesi

Geleneksel Aşure Tarifi

Aşure Tarifi Malzemeler; Yarım kilogram buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru ceviz 200 gram fındık 100 gram pilav fıstığı 1 kilogram toz şeker 200 gram nohut 4 adet limon 50 gram kuş üzümü Hazırlanışı; Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin. Kapağını sıkıca kapatıp sıcak...

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Hazır Yufkadan Pratik Baklava Tarifi

Hazır Yufkadan Pratik Baklava Tarifi Malzemeler : 1 paket baklavalık yufka (40 adet oluyor içinde) 3-4 su bardağı dövülmüş ceviz 1,5 su bardağı sıvı yağ 200 gr tereyağı Şerbeti İçin ; 4 su bardağı su 2 su bardağı şeker Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su kaynatılır. Bir kaç dk kaynadıktan sonra altı kapatılır. Soğuması için kenara alınır. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkalardan biri tepsiye serilir. Üzerine ceviz serpilir. İkinci yufka...

4 Ağustos 2013 Pazar

Aptamil Akademi'de yerinizi almaya hazır mısınız?

Bebeklerin güvenle beslenmelerine ve gelişimlerine katkıda bulunarak sağlıklı nesiller yetiştirme amacıyla yola çıkan Milupa Aptamil, 29 yıldır bulunduğu Türkiye bebek beslenmesi pazarının lideri olarak, şimdiye kadar gerçekleştirdiği seminerlerle binlerce anneye bebek beslenmesi konusunda bilgilendirme yapmıştır. Aptamil Akademi ile anneler ve anne adayları, hamilelikten bebeklerinin 36 ayına kadar geçen sürede bebekler ile ilgili en çok merak edilen; gerek bebek beslenmesi, gerek bebek bakımı, gerekse bebeklerin yaşadığı sağlık problemleri...

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kandil Lokması Tarifi

Kandil Lokması Tarifi Malzemeler: 3 su bardağı un 1.5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 paket kuru toz maya kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: Un elenir üzerine maya, tuz, toz şeker ve ılık su ilave edilerek yoğrulur. Oda sıcaklığında 40-50 dakika üzeri nemli bir bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır. Tavaya sıvı yağ koyulur ve kızdırılır. Hamurun ele yapışmaması için eller yağlanır ve hamurdan limon büyüklüğünde...

Ramazanda Oruç Diyetinin Sırları

16 günde 5 kilo vermek ister misiniz? İŞTE DİYETİNİZ ORUÇ-DİYET her türlü hayvani yağdan yoksun olan ve temel amacı vücut depo yağlarının yakımı olan bir uygulama. Bu uygulama, vücut depo yağlarının yakımının yanı sıra, vücuttaki bulunan tüm hücrelerin yaz aylarına kendilerini adapte etmesine yardımcı olduğundan çok faydalıdır. Bu uygulamada dikkat edilecek tek husus; ilgili kişinin ŞEKER HASTALIĞI gibi engelleyici bir sağlık sorununun olmamasıdır. Bu...

1 Ağustos 2013 Perşembe

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi Hamur malzemeleri: 1 paket yumuşak margarin 3 su bardağı un 1 veya 2 kaşık yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu İçine : 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbet:  2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1/4 limonun suyu Şerbetin:  2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp...

Hurmanın Faydaları - Faydalı Bilgiler

Hurmanın Faydaları : Uzmanlar, hurmanın sağlık açısından son derece faydalı bir meyve olduğunu açıkladı. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere...

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Türlü Yemeği Tarifi

Türlü Yemeği Tarifi Malzemeler : 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 7-8 adet orta boy patates 1-2 diş sarımsak 3-4 adet domates yağ salça tuz baharat küçük küçük doğradığımız soğanları tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine minik minik doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz, bu arada patatesleri güzelce soyup yıkıyoruz, patlıcanları alacalı soyup yıkıyoruz ve kabakları da güzelce yıkıyoruz...

30 Temmuz 2013 Salı

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi Malzemeler : 10-11 güllaç yufkası 2,5 lt süt 750g toz şeker 1 paket şekerli vanilin nar taneleri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı Süt ve şekeri kaynatın. vanilyayı ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın...

Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi

Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi Malzemeler : Yufka Patates Süt Yağ Baharat Tuz Yoğurt Yumurta Yağlı Kağıt Patatesleri soyup iyice yıkadıktan sonra derin bir kapın içine rendele, böreğinizin yumuşak olması için içine süt, yağ, tuz ve istediğiniz baharatları ekliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yufkayı seriyoruz üzerine hazırladığımız bu harcı ekliyoruz. İstenildiği kadar çok malzemeli ve kalın yapabilirsiniz. Ve en son yufkayı da serdikten...

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lutenista / Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenista / Kahvaltılık Sos Tarifi Malzemeleri : 4 kg etli domates 2 kg salçalık kırmızı biber 1 kg patlıcan Yarım baş sarımsak Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ 2 çay bardağı sirke Çubruka (baharat) Tuz Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın. Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu...

Kahvaltı Pizzaları Tarifi

Kahvaltı Pizzaları Tarifi Malzemeleri : tost ekmeği lutenitsa (kahvaltılık sosun tarifine sitemizden ulaşabilirsiniz) kaşar peyniri zeytin yağı kekik Hazırlanışı : Tost ekmeklerini tepsiye dizelim, bir kase içerisinde kahvaltılık sosu 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Bir fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine bu sosu sürelim. Kaşar peynirini rendeleyelim ve ekmeklerin üzerine bolca yerleştirelim. Hazırlanan tost ekmeklerini fırında...

Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı Salatası Tarifi Malzemeler : 3 adet domates 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil biber bir tutam maydanoz 3-4 dal yeşil soğan yarım su bardağı kırılmış ceviz zeytinyağı sumak nar ekşisi tuz Hazırlanışı : Domatesi, soğan, biber, yeşil soğan ve maydanozlar ince ince doğrayın. Derin bir kaseye koyun ve üzerine yarım su bardağı kırılmış ceviz ilave edilin. Son olarak isteğinize göre zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuz ekleyerek karıştırın. Gavurdağı...

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi Malzemeler : 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 Türk kahve fincanı tahin 1 paket vanilya 3-3,5 su bardağı un Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (fındıkta kullanılabilir) Un hariç diğer malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Unu da ilave ederek yoğurun. Elle ya da kaşık yardımı ile parçalar kopararak şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında...

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi Malzemeler : Yarım kg kemikli kuzu eti 2 havuç 3 patates 1 limon Tuz, karabiber Hazırlınışı : Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. İyice temizlenip yıkanmış havucu iri halkalar halinde doğra tencereye ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup 4-5 parçaya...

İftar Menüsü

Domates Çorbası Tarifi Malzemeler : 5 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası 2,5 su bardağı su 2 yemek kaşığı süt Tuz Karabiber Üzeri İçin :                                                                        ...

29 Aralık 2012 Cumartesi

Hindi Dolması Yemeği Tarifi

Hindi Dolması Yemeği Tarifi İç Pilavı İçin; 1 bütün hindi 5 su b. pirinç 3 çorba k. dolmalık fıstık 3 çorba k. kuş üzüm 400 gr. hindi ciğeri 1 soğan 1 tutam dereotu sıvıyağ tuz yeni bahar hindi suyu Tencereye hindi ve suyunu ekleyip yaklaşık 2/ 2,5 saat kadar haşlıyoruz. Hindiyi fırın tepsisine alıyoruz. Suyunu da süzerek bir tencereye ayırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İç pilav için, pirinci iyice...

Saçlarınızın Çabuk Uzaması İçin Pratik Bilgiler

Saçlarınızın Çabuk Uzaması İçin Pratik Bilgiler Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı ovarak yıkayın. Bu tedavi saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir. Ayrıca saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlayacaktır...

23 Aralık 2012 Pazar

Eteğiniz Sürekli Yukarıya Mı Çıkıyor?

Eteğiniz Sürekli Yukarıya Mı Çıkıyor? Giydiğiniz etek sürekli yukarıya doğru toplanıyor ve sizi sürekli rahatsız mı ediyor? İşte bunun için size pratik bir bilgi; Eteğinizin altında ki dikiş yerinden küçük bir delik atın ve içerisine madeni para atıp böylelikle eteğinizin uç kısmında ağırlık oluşturacak ve sürekli yukarıya toplanmayacaktı...

Ojeler Bazen Tırnaklarınızı Sarı Yapar

Ojeler Bazen Tırnaklarınızı Sarı Yapar Eğer kullandığınız oje tırnağımızın rengini sarıya döndürdü ise yapmanız gereken; sararan tırnaklarınıza beyaz sirke sürmektir. Bu problemin yeniden oluşmasını önlemek için UV emicileri içeren (şişenin üstünde bu yazıyor olmalı) bir astar kat cila kullanın. Gerekirse ojeyi bunun üzerine uygulayın....

Eyvah Nefesiniz Mi Kokuyor?

Eyvah Nefesiniz Mi Kokuyor? Bir yemek masasında nefes için nane şekeri ya da sakız yoksa paniklemeyin! Tabağinizda maydanoz varsa hemen onu alıp çiğneyin. Maydanozda nane şekerindeki klorofil vardır. Su içiyorsanız garsondan limon isteyin. Limonu suya sıkarak için, nefesiniz tazelenir. Biraz fesleğen, zencefil ya da nane yaprağı çiğneyin. Zencefilli kurabiye yiyin. Bir elma yerseniz dişleriniz arasında kalan yiyecek kırıntılarını temizleyecektir. Garsondan karbonat isteyin. Lavaboda dişinizi ve dilinizi karbonatla ovalayı...

Tiramisu Tatlı Tarifi

Tiramisu Tatlı Tarifi Kadın Mutfağı Malzemeler; 1 tane kakaolu pasta keki Kreması İçin: 3 su bardağı süt 6 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 200 gr labne Islatmak İçin: 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nescafe 1,5 yemek kaşığı şeker Krema malzemelerinin hepsini bir tencerenin içinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp labne peynirini içine ekleyip krema...

20 Aralık 2012 Perşembe

Milföylü Kurabiye Tatlısı Tarifi

Milföylü Kurabiye Tatlısı Tarifi Malzemeler; 8 adet milföy karesi  1 su bardağı şeker  1 tatlı kaşığı tarçın  1 çay bardağı kıyılmış ceviz  1 yumurta akı  Önceden buzluktan çıkarttığınız milföyler yumuşadıktan sonra uzun bir şekil alacak şekilde açın.  Bir kabın içinde yumurta akını, cevizi ve şekeri çırpın. Bu karışımı hamurun üzerine sürüp hamuru rulo şeklinde sarın. Dilim dilim doğrayın. Yağlı kağıt serilmiş...

14 Aralık 2012 Cuma

Karnıbahar Köftesi Yemeği Tarifi

Karnıbahar Köftesi Yemeği Tarifi Malzemeler; 1 adet orta boy karnıbahar Yarım su bardağı kaşar peyniri 1 bardak un 4 yumurta 1 bardak sıvı yağ Tuz Karabiber Karnıbahar ayıklanır yıkanır ve tuzlu suda çok yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanmış karnıbaharları ezin içine un, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri,karabiber ve tuz eklenerek güzelce karıştırılır. Tavada kızdırılmış yağa kaşık yardımıyla parça parça alınır ve altlı üstlü kızartılır. Karnıbahar...

Karnıbahar Salatası Tarifi

Karnıbahar Salatası Tarifi Malzemeler; 1 adet küçük boy karnıbahar 6 kaşık yoğurt 1 çorba kaşığı tere yağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Sarımsak Karnıbahar yıkanıp ayıklanır ve haşlanır, servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve tere yağında kızdırılmış pul biberde üzerine eklenir. Karnıbahar salatası hazır afiyet olsun....

13 Aralık 2012 Perşembe

Fındıklı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Fındıklı Kurabiye Tatlısı Tarifi Malzemeler; 1 paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı şeker 2 yumurta 1 su bardağı çekilmiş fındık 1 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Margarin ve sıvı yağı karıştırın şeker ve yumurtaları ekleyin (bir yumurtanın akını üzeri için ayırın) Fındık (birazcık ayırın) ve tarçını da ekleyip karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da ekleyip yoğurun....

Damla Çikolatalı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Damla Çikolatalı Kurabiye Tatlısı Tarifi Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı yağ 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı dalma çikolata Çırpma kapına sırasıyla önce yumurtayı kırıp çırpın, şekeri ekleyip yumurtayla birlikte çırpın, yağı ekleyip çırpın ve kakaoyu ekleyip çırpın. Ardından biraz un ekleyip karıştırmadan vanilya ve kabartma tozunu ekleyip üzerine de unun geri...

Çaylı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Çaylı Kurabiye Tatlısı Tarifi Malzemeler; 200 gr oda sıcaklığında erimiş margarin yarım su bardağı esmer şeker 2 yemek kaşığı çay yaprağı (2 adet poşet çayını açıp kullanabilirsiniz) 1 yumurta 3/4 su bardağı un Oda sıcaklığında erimiş olan yağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Önce çay yapraklarını ekleyip karıştırıyoruz sonra da yumurtayı ekleyip çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyip spatula yada tahta kaşıkla karıştırın daha sonra tezgaha...

12 Aralık 2012 Çarşamba

Yumurtalı Patates Yemeği Tarifi

Yumurtalı Patates Yemeği Tarifi İster kahvaltıda, ister misafirinize, isterseniz de ara öğünde yiyebileceğiniz hem pratik hem kolay bir tarif. Malzemeler; 2-3 adet orta boy patates 2 yumurta tuz karabiber pul biber nane Patateslerimiz daha önceden haşlanmış ve nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız veya kahvaltıda değişik bir şeyler  yapmak istiyorsanız patatesleri rendeleyin veya ufacık ufacık doğrayın ve yağda piştiğinden emin olana...

Tava Böreği Yemeği Tarifi

Tava Böreği Yemeği Tarifi Malzemeler; 2-3 adet yufka orta boy bir kase peynir bir kase süt yağ tuz Tavanın içine yarım yufkayı serin geri kalan yufkaları dörde bölün ve bir kasenin içine süt ve yağı karıştırın dörde böldüğünüz yufkaları bu yağlı süte batırarak tavanın içine süte batırdığın yufka parçasını sermeden koyun üzerine de peynir ufalayın (peynirin tuzu eğer az ise tuz ilave edebilirsiniz) aynı işlemi diğer yufkalara da yapıp aynı...