11 Aralık 2012 Salı

Şekerpare Tatlısı Tarifi


Şekerpare Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • fındık içi



1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak azar azar un ilave ederk yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbeti için;

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılınması için arada karıştırın. Şekerpare piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpare sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparenin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.


Şekerpare tatlısı hazır afiyet olsun.

10 Aralık 2012 Pazartesi

Bebek Gibi Bir Yüz İçin


Bebek Gibi Bir Yüz İçin
   
Nemlendirici maske
     
Malzemeler: Yumurta sarısı, süt
     
Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
     
Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
     
     
     
 Siyah noktaların sonu geliyor
     
Malzemeler: limon suyu, yoğurt
     
Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
   
Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
     
     
     
Sivilceler için karnı bahar
   
Malzemeler: Karnı bahar, Zeytinyağı
     
Sekiz adet karnı bahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
     
Karnı bahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
   
     
     
Kırışıklara karşı maske 
     
Malzemeler: Kaymak, Elma
     
Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
     
Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
     
     
   
Yağlı ciltler için
     
Malzemeler: Bal, süt, limon suyu
     
Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
     
Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
     
       

İpekli Saçlara Sahip Olmanın Yolları


İpekli Saçlara Sahip Olmanın Yolları
     

Cansız saçlar için krem 
   
 Malzemeler: Yumurta sarısı, rom, ada çayı yağı
       
Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla ada çayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı, şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlara uygulayın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın.

Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı yumuşatıcı etki onların çok daha kolay taranır hale gelmesini sağlıyor. Romun içerdiği alkol dezenfektan özelliğiyle saç derisini rahatlatıyor. Ada çayı yağının ise arındırıcı etkisi var. Kısaca, hazırladığınız bu kremle saçlarınız daha yumuşak ve ipeksi oluyor ve tararken de zarar görmüyor.

     
 Saç maskesi
 
Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal,  bir limon
     
2 yemek kaşığı balı bir limondan elde ettiğiniz suyla karıştırarak saç maskenizi hazırlayabilirsiniz Maskeyi kuru saçınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayın. Maskenin ardından saçlarınız dolgun ve parlak bir görünüm kazanacak.
   
     

Tırnak Bakımı ve El Maskesi


Tırnak Bakımı

       Tırnaklar güneşlenme süresince kalınlaşır, şekil anlamında bozulur, kolayca kırılabilir veya pul pul dökülür. Bu esnada deri de değişir. Lavanta işte bu noktada imdadımıza yetişiyor. Tırnaklarınızın üzerine süreceğiniz lavanta yağı etkin bir koruma sağlayarak, sözünü ettiğimiz olumsuzlukları yaşamanıza engel olur.
     

El Maskesi

       Maskeyi uygulamadan önce bir süre ellerinizi ılık suda yumuşatın. Ardından tırnaklarınızı 5 dakika boyunca ılık zeytinyağı ve 1 çay kaşığı balın içinde bekletin. Sonra da zeytin yağla ellerinize ve parmaklarınıza masaj yapın.
     

Kış Günlerinde Çatlayan Ve Bakımsız Görünen Ellere Basit Yöntemler


Kış Günlerinde Çatlayan Ve Bakımsız Görünen Ellere Basit Yöntemler
   
Losyon Hazırlama
 
Malzemeler: Limon suyu, zeytinyağı
     
Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın.

Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkili, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi yapar. Maskenin içindeki zeytinyağı da kuruluğu giderir ve cildi yumuşatır.
       
Ve yanınızda sürekli bir yumuşatıcı krem bulundurun.

Selülitlerden Kurtulma Yolları




Selülitlerden Kurtulma Yolları

       Seluliti oluşturan nedenlerin başında; doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sisteminin yetersizliği bulunuyor. Selulitten kurtulmak için birçok yönteme rastlamak mümkün. Bizim tercihimiz ise daha doğal ve daha kolay olan yöntemler.
     
     Portakal kabuğu görünümlü bacaklarınızdan kurtulun
   
 Malzemeler: Rezene, anason, biberiye
     
Cildinizde oluşan portakal kabuğu görünümü artık canınıza tak etti. Öyleyse çok kolay hazırlanan bir karışımla sonunda selulitlere ‘elveda’ diyebilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığına şahit olacaksınız.
     

Pürüzsüz Bir Bedene Sahip Olmak İçin


Pürüzsüz Bir Bedene Sahip Olmak İçin

       Dinlendirici bir banyo
     
Malzemeler: Taze nane, tuz
 
Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün.
     
Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki. Tuz ise peeling yapma özelliğiyle cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır.
     
     
    Kuru ciltlere süt banyosu
      
Malzemeler: Süt, tuz, bal
   
Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
     
Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur.

     

Salçalı Biftek Yemeği Tarifi


Salçalı Biftek Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg biftek, kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin
  • 2 yemek  kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 baş kuru soğan
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz



2 yemek kaşığı zeytin yağını kapaklı teflon tencereye koyun. Tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin. Bir maşa yardımıyla çevirerek her iki tarafını kızartın. Kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın.
Bu arada 3 soğanı soyup 2 ye bölünmüş olarak tencereye ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin.
Etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı dökün. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında 15 dakika tutun. Servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir.

Salçalı biftek yemeği hazır afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi


Hazır Yufkadan Mantı Tarifi


Malzemeler;

  • 4 adet yufka
  • 350 gr. Kıyma
  • 2 adet soğanın rendesi
  • tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • yarım su bardağı sıvı yağ



Sosu için;

  • 1 litre et suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500 gr yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz



İç malzemesi için:  kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberleri, bir kabın içinde karıştırın.

Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, bir kenarına iç harçtan boydan boya koyun ve kenardan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkaların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Sıcak et suyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dakika fırın içinde bekletin.

Yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp sosunu hazırlayın.
Derince bir tavada yağ, salça, tuz ve kırmızı toz biberi koyduğunuz salçalı sosunu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.

Hazır yufkadan mantı yemeği hazır afiyet olsun.

Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi


Mantarlı Et Sote Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 500 gr mantar
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası
  • 1 çay kaşığı Biber salçası
  • Tuz
  • Toz Karabiber
  • Toz Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağından biraz az mısır özü yağı
  • 1 yemek kaşığı margarin



Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin. Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları güzelce yıkayıp limonlu suda bekletin böylece kararmasını engellersiniz, dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın. Etleri 25 dakika sonunda genişçe bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüde ki et suyundan koyun. Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir. Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini tencereye ilave edin. Soğan ve biberleri ara ara karıştırarak pişir. Daha sonra mantarları, doğranmış domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir. Sıcak suyu ilave et ve sarımsakları içine küçük küçük doğrayıp ilave et , 15-20 dk en kısık ateşte pişir. İsteğe bağlı olarak biraz sulu da bırakabilirsiniz.


Mantarlı et sote yemeği hazır afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi


Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi


 Malzemeler;

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak
  • sıvı yağ 



Patatesler soyulur, yıkanır,  küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür. Bu arada kızartma tenceresine sıvı yağı kızdırmak üzere koyun. Önce patatesleri kızartın.
Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.

Arnavut ciğeri yemeği hazır afiyet olsun.

Karnıyarık Yemeği Tarifi


Fırında Karnıyarık Yemeği Tarifi

Malzemeler; 

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (veya 2 adet domates)
  • 250 gr. Kıyma
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1/3 bardak çiçek yağı
  • 2 çorba kasığı margarin
  • 2 bardak sıcak su suyu
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber


Patlıcanları alaca soyup üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerek kızartın.
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisini küçük küçük doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, biraz daha kavurun.
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
Domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun eğer salça kullanacaksanız  1 çorba kaşığı kadar kullanın ve kavurun.
Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerilerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.
bir kapta 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu eritin. Üzerilerine döküp fırında  20 dakika kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.


Fırında karnıyarık yemeği hazır afiyet olsun.

8 Aralık 2012 Cumartesi

Fırında Ekmek Kızartması Tarifi

Fırında Ekmek Kızartması Tarifi


Malzemeler;

  • Ekmek
  • Yumurta
  • Süt
  • Patates
  • Peynir
  • Baharat

Ekmeklerinizi dilimleyin. Bir kapta da rendelenmiş patates (çiğ olabilir), istediğiniz bir peynir çeşidi, yumurta, süt ve istediğiniz baharatlardan ekleyip karıştırın. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine sürüp fırın tepsisine ekmeklerinizi dizin (dilerseniz altına yağlı fırın kağıdı koyabilirsiniz) Fırında üzeri kızarıp peynirler kenarlarına doğru akana kadar pişirin. (bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz alternatif bir yol.

İster kahvaltılarda, ister ara öğünde, ister çocuğunuz acıktığında, isterseniz de çay saatinde arkadaşınıza ikram edebilirsiniz.


Fırında ekmek kızartması hazır. Afiyet olsun.


Nohut Yemeği Tarifi

Nohut Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • Nohut
  • Soğan
  • Salça
  • Yağ
  • Tuz
  • Baharat

Nohutları 1 gece önceden sıcak suda 1 yemek kaşığı kadar un ekleyerek ıslatın. Yemeği yapacağınız zaman geceden ıslattığınız nohutları süzüp sudan geçirin ve düdüklü tencere ya da normal bir tencere de haşlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve tencerede yeteri kadar yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun haşladığınız nohutları da tencereye ilave edin. Suyunu da ayarladıktan sonra damak tadınıza göre tuz ve çeşitli baharatlar da ekledikten sonra kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar  pişirin.

Nohut yemeği hazır afiyet olsun.

4 Aralık 2012 Salı

Acılı Cevizli Sos Tarifi


Acılı Cevizli Sos Tarifi

Malzemeler;

  • 1 küçük kavanoz mayonez
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz


Salça ve cevizi karıştırın. Karışımı mayoneze ilave edin. Acılı cevizli sosu, sandviçlere sürebilir, haşlanmış etlerin yanında servis yapabilirsiniz.

Bearnez Sos Tarifi


Bearnez Sos Tarifi

Malzemeler;

  • 1 Küçük Soğan
  • 1 Kahve Fincanı Beyaz Şarap
  • 1 Kahve Fincanı Sirke
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 100 gr Tereyağı
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • Tuz


Soğanı ince ince doğrayıp küçük bir tencereye alın. Şarap ve sirkeyi ilave edip biraz kaynatın. Süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra yumurta sarıları ve bir miktar tuz ekleyerek çırpın. Kabı, içi su dolu geniş bir tepsinin içine yerleştirip (benmari usulü) orta ateşte pişirin. Bu sırada sürekli çırpmaya devam edin. Tere yağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edip çırparak iyice karışmasını sağlayın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Et veya balık yemeklerinin yanında servis yapın.

Mantarlı Domates Sosu Tarifi


Mantarlı Domates Sosu Tarifi

Malzemeler;

  • 1/2 kg Domates
  • 200 gr Mantar
  • 1 Limon
  • 1/2 Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba Kaşığı Margarin
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Bir Tutam Karabiber


Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin. Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin. Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin. Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Isıtılmış sos kabına alıp servis yapın.


Sebzeli Domates Sosu Tarifi


Sebzeli Domates Sosu Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım kg domates
  • 1 soğan
  • 1 küçük havuç
  • 1 kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Birkaç fesleğen yaprağı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Bir tutam toz şeker
  • Tuz, karabiber


Bütün sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayarak tencereye alın. Kendi suyuyla bir saat kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Margarini tencerede eritip sebze püresini ilave edin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Sos çok koyu olursa bir miktar su ilave edebilirsiniz. Makarna ve sebze kızartmaları eşliğinde servis yapın.

Salata Sosu Tarifi


Salata Sosu Tarifi

Malzemeler;

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı hardal


Dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Sarımsağı iyice ezin. Derin bir kapta dereotu, sarımsak, mayonez, hardal ve zeytin yağını karıştırın. Limon suyu ve tuz ekleyip iyice çırpın. Salataların üzerine gezdirin. Dikkat! Bu sosu özellikle kıvırcık salatanın üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. Sos artarsa kapağı sıkıca kapanan küçük bir kavanozda l hafta saklayabilirsiniz.

Yoğurtlu Sos Tarifi


Yoğurtlu Sos Tarifi


Malzemeler;

  • 1/2 kg Yoğurt
  • 1 Dilim Bayat Ekmek İçi
  • 2 Çorba Kaşığı Süt
  • 1 Salatalık
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 5 Diş Sarımsak
  • Karabiber, Tuz


Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.
Salatalık, kıyılmış sarımsak, ekmek içi ve yoğurdu karıştırın. Yavaş yavaş zeytin yağını ekleyerek çırpın. Tuz ve karabiber serptikten sonra servis yapın.

Mayonez Tarifleri


Mayonez Tarifleri 1

Malzemeler;

  • 2 yumurta sarısı 
  • 2 ½ su bardağı sıvı yağ (yarım kilo) 
  • 1 ½ kahve fincanı sirke 
  • 1 çay kaşığı toz hardal 
  • az tuz 


Sirkeyi küçük bir kapta kaynatın ve yarısından fazlasını çektirin. Kalan sirke yarım kahve fincanı olmalıdır. Sonra bir kabın içerisine sirkeyi, hardalı, tuzu ve yumurta sarısını koyun ve iyice çırpın. Sürekli karıştırarak ve sıvı yağı akıtarak yedirin. Karıştırırken çok sertleştiğini görürseniz birkaç damla su ilave edin. Çünkü fazla sert olursa mayonez kesilebilir.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 2

Malzemeler;

  • 1/2 yarım limonun suyu 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı 
  • tuz 


İki yumurtanın sarısı , iki çimdik tuz ve yarım limonun suyunu porselen bir kaba koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla çırparak birbirlerine yedirin. Sonra kabı, içinde kaynar su bulunan diğer bir kaba koyun. Su dolu kabı oturttuğunuz ateşi en kısık duruma getirin. Çırpmaya ara vermeksizin yumurta sarılarının rengi koyulaşmaya yüz tutuncaya dek pişirin. Sonra kabı, sıcak su dolu kaptan alın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir başka kaba oturtun. Hiç bekletmeden, çok ağır ağır zeytin yağını, çırpmakta olduğunuz limon suyu ve yumurta karışımına iyice yedirin. Zeytinyağının tamamını bu şekilde yedirdikten sonra servis yapın.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 3

Malzemeler;

  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 1.5 su bardağı zeytinyağ 
  • 1 adet limonun suyu 
  • tuz 


2 adet yumurtanın sarısını porselen bir kaba koyun, bir miktar karabiber ve tuz serpin. Yumurtaları çırparken, zeytin yağını azar azar ilave edin. Karışım koyulaşmaya yüz tuttuğunda, karıştırmaya hiç ara vermeden limon suyunu da ilave edin. Daha sonra zeytinyağı ile limonu yine azar azar ilave edip, mayonezin daha koyu bir kıvam tutması sağlanır, mayonez arzu ettiğimiz kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 4

Malzemeler;

  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • yarım limonun suyu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay kaşığı un
  • yeteri kadar tuz


2 yumurtanın sarısı, 1 tutam tuz ve un büyük porselen bir kaseye konur. Tahta kaşıkla veya telle birkaç defa çırpılarak birbirine yedirilir. Çırpmaya ara vermeden zeytinyağı, Önceleri damla damla, sonraları sicim gibi karışıma akıtılır (tel veya tahta kaşık sürekli aynı yönde çırpılır. Yumurtalara yağ yedirilme den yeni yağ katılmaz. Yağı kusan mayonez bozulmuş demektir). Yağın tamamı, yumurtaya yedirildikten sonra limon suyu çırpmaya ara vermeden azar azar katılır ve mayonez kıvamını bulunca tarife uyularak yemeklerde kullanılır. Bozulan mayonezin düzeltilmesi için yapılacak işlem şöyledir: bir kaseye 1 tatlı kaşığı su konur. Sonra bu suya her defasında 1 çorba kaşığı bozuk mayonez katılır. Yine mayonez yapar gibi tahta kaşıkla veya telle aynı yönde çırpılarak toplanır. Bozuk mayonezin tamamı bu şekilde kaseye akıtıldıktan ve toplandıktan sonra kalan zeytinyağı sicim gibi akıtılır ve daha önce anlatılan biçimde mayonez yapma işlemi tamamlanır.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 5

Malzemeler;

  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurtanın sarısı 
  • yarım limonun suyu
  • 1 tutam tuz


2 yumurtanın sarısı, 1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük porselen bir kaseye konur, telle veya tahta kaşıkla birkaç defa çırpılarak birbirine yedirilir. Sonra kase, içinde kaynar su bulunan bir tepsiye oturtulur (sıcak su, kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda kalacak miktarda olmalıdır). Tepsinin oturtulduğu ateş iyice kısılır. Çırpmaya ara vermeden yumurta sarılarını da çok hafif bir koyulaşma oluncaya kadar, yani aşağı yukarı 2 dakika pişirilir. Yumurtanın rengi değişmeye başlayınca kase hemen tepsiden çıkarılır ve içinde soğuk su bulunan bir başka tepsiye oturtulur. Ve zaman kaybetmeden, önce damla damla, sonra sicim gibi akıtılan zeytinyağı, çırpılan limon suyu ve yumurta karışımına yedirilir. Zeytin yağının tamamı yedirildiğinde mayonez servise hazır duruma gelmiş olur.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 6

Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 yumurtanın sarısı 
  • 1 limonun suyu 
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber (istenirse)


2 yumurtanın sarısı büyük, porselen bir kaseye konur, 1 tutam tuz ve karabiber serpilir. Yumurta çırpılırken, zeytinyağı damla damla akıtılır. Karışım koyulaşmaya, yumurtanın rengi de açılmaya başlayınca çırpmaya ara vermeden, birkaç damla limon suyu katılır. Çırpmaya devam edilir, damla damla zeytinyağı katılır ve karışım koyulaştırılır, ara ara limon suyu ilave edilir, daha sonra zeytinyağı sicim gibi akıtılarak mayonezin belli bir kıvama gelmesi sağlanır.

*********************************************************************************
   
Mayonez Tarifleri 7

Malzemeler;

  • 2 adet taze yumurta sarısı 
  • 1/2 kahve kaşığı un 
  • 1/2 orta büyüklükte limon 
  • 1 miktar tuz 
  • 165 gram zeytinyağı (3/4 bardak) 


Derince bir kaseye 2 adet yumurta sarısı, 1 miktar tuz ile 1/2 kahve kaşığı un koyduktan sonra bir küçük tahta kaşıkla üç beş defa karıştırmak üzere hepsini birbirleri ile halletmelidir.
Sonra bu yumurta sarılarına ılık bir halde bulunan 3/4 bardak zeytin yağını, ilk önceleri damla damla, sonra da azar azar olmak üzere katmalı, fakat her ilave ederken bir küçük tahta kaşığı daima aynı istikamete doğru çevirerek böylelikle bütün yağı yumurtalara yedirmelidir.
Yağ yedirildikten sonra buna yine azar azar olmak üzere 1/2 adet de limon suyu katmalı ve tekrar karıştırmak üzere limon suyunu da zeytinyağlı yumurta sarılarına yedirmelidir.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 8

Malzemeler;

  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 165 gram zeytinyağı (3/4 bardak) 
  • 1/2 orta büyüklükte limon 
  • 1 miktar tuz 


Derince bir porselen kaseye 2 adet yumurta sarısı, bir miktar tuz ile orta büyüklükte 1/2 adet limon suyu koyduktan sonra elle bir kaç defa çalkalamak üzere bunları birbirleri ile halletmeli, sonra da bu kaseyi içinde kaynar bir halde su bulunan bir kenarlı tepsi veya kabın içine oturtarak yumurta sarılarını da belli belirsiz bir koyuluk hasıl oluncaya kadar aşağı yukarı 2 dakika telle hızlıca ve durmadan karıştırarak pişirmeli (şekil 4) ve kaseyi derhal sıcak sudan çıkarmalıdır. (Kase kaynar suya oturtulduğunda harareti ya iyice kısmalı ve yahut ta söndürmelidir ve kasenin sıcak sudan çıkarıldıktan sonra içinde soğuk su olan diğer bir kaba oturtulması şayanı tavsiyedir.)
Kaseyi sıcak sudan çıkarır çıkarmaz hiç vakit kaybetmeden buna azar azar olmak üzere kesinlikle donmuş bir halde olmayan 160 gram (3/4 bardak) rafine zeytin veya susam yağı ilave etmeli ve her katış-tan sonra da telle iyice çalkalamak üzere bütün yağı yumurtalara yedirmelidir. (Donmuş bir halde katılan yağlar mayonezin bozulmasına sebebiyet verir).


Kremalı Mantar Sosu Tarifi



Kremalı Mantar Sosu Tarifi 1


Malzemeler;

  • 75 gr. margarin 
  • 4 adet limon (suyu) 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 400 gr. mantar dilimlenmiş 
  • 800 ml süprem sos 
  • 1 çay kaşığı karabiber 


Derin bir tavada margarini eritin. Mantarları ve limon suyunu ilave edin. Hafifçe baharat ekleyin ve renk aldırmadan mantarları sote edin. Süprem sosu ekleyin ve baharatını kontrol edin. iyice ısıtıp ateşten alın.

Not: Beyaz etlerle birlikte kullanılabilir.

   

Kremalı Mantar Sosu Tarifi 2

Malzemeler;

  • 50 gram tereyağı 
  • Az tuz 
  • 250 gram mantar, ince piyaz doğranmış 
  • 1 litre Sos Krem 
  • 250 gram mantar suyu 



Küçük bir tencereye veya temiz bir tavaya yağı koyup eritiniz ve mantarı ilave edip 1 dakika karıştırarak sote yapınız ve mantar suyunu ilave edip tamamen çekinceye kadar kaynatın.
Sonra üzerine 1 litre Sos Krem ilave edip 1 dakika beraber kaynatıp küçük bir kaba koyarak benmaride muhafaza ederek istediğiniz zaman kullanınız.

   

Ezme Sos Tarifi


Ezme Sos Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet orta boy domates 
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1/2 çay fincanı berrak et suyu (veya tavuk suyu) 
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 


Domatesi hazırlayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp Soğanı ilave edin 1 dakika kavurun.
Domatesi ve tuzu ilave ederek 2 dakika daha kavurup et suyunu ilave ediniz ve ağır ateşte 10 dakika pişirip, kebaplarda kullanmak için saklayınız.

Limon Sos Tarifi


Limon Sos Tarifi

Malzemeler;

  • 1 paket çiğ krema 
  • 1 kaşık tereyağı 
  • 1/2 limon suyu 
  • Kıyılmış maydanoz 
  • Tuz 
  • karabiber 


Bir sos tavası içinde tere yağını kızdırın ve krema ilave edin, krema suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin, en son limon suyunu çırparak içine yavaşça ilave edin, altını kapadıktan sonra maydanoz ilave edin.

   

Domates Sosu Tarifi


Domates Sosu Tarifi


Malzemeler;

  • 1 büyük kutu konserve soyulmuş bütün domates 
  • 1 orta boy soğan ince doğranmış 
  • 4 diş sarımsak ince kıyılmış 
  • 1 adet kereviz sapı ince doğranmış 
  • 1/2 adet havuç Zeytinyağı 
  • 1 adet kesme şeker 
  • 1 bardak su 
  • Tuz 
  • Karabiber 


Bir tencere içinde, zeytin yağını hafif kızdırın ve soğanları ilave edin. Tuz karabiber ve şeker de ilave ettikten sonra havuç ve kerevizi ekleyin. Sonrasında sarımsaklar ve domatesleri ilave edip 15 dakika beraber pişirin. Ardından su ilave edin kapağı kapalı şekilde 45 dakika pişirin. Sonrasında suyunu ve tuzunu kontrol edip bir el blendırı ya da bir ezici ile püre haline getirin. Eğer suyu az ise sıcak su ilave edebilirsiniz. Yoğun ve koyu bir çorba kıvamında olmalı. Ardından köfteleri de içine atarak yarım saat birlikte kısık ateşte pişirin.

Köri Sosu Tarifi


Köri Sosu Tarifi 1


Malzemeler;

  • 7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği 
  • 1 çorba kaşığı margarin 
  • 1 küçük ince doğranmış soğan 
  • ¼ beyaz elma 
  • 1/6 küçük kereviz 
  • 1 ½ kahve fincanı un 
  • ½ tatlı kaşığı köri 
  • 1 çorba kaşığı ketçap 
  • 4 su bardağı su 
  • ½ su bardağı süt 
  • ¼ tatlı kaşığı tuz 


Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçabı ekleyin, iki dakika kavurun. Tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte on beş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.

   

Köri Sosu Tarifi 2 


Malzemeler;

  • 75 g margarin 
  • 30 g köri 
  • 50 g un 
  • 10 g soğan tozu 
  • 5 g sarımsak tozu 
  • 50 g domates püresi 
  • 1 adet et bilyon 
  • 50 g elma (ince doğranmış) 
  • 10 g toz hindistan cevizi 
  • Tuz 


Derin bir tavada yağı eritin. Köri ve unu ilave edip, sarı meyane gibi pişirin.Soğan ve sarımsak tozunu, domates püresini katıp, iyice karıştırın.Et suyunu azar azar ekleyin. İyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Oluşan kefi alın. Elma ve toz hindistan cevizini karıştırarak ilave edin. Sosu kısık ateşte 45 dakika pişirin. Oluştukça kefini alın. Tuz ve karabiberini kontrol edin.



  Köri Sosu Tarifi 3


Malzemeler;

  • 1 adet küçük kuru soğan 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • Yarım tatlı kaşığı köri 
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi 
  • 1 çorba kaşığı ketçap 
  • 4 su bardağı et suyu 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 su bardağı süt 
  • tuz 


Tencereye tereyağı konur, ısınınca ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleşince sirke atılır, 1-2 dakika daha pişirilir, üzerine ketçap, köri, ilave edildikten sonra, et suyu katılır, bir taşım kaynatılır, un ve süt iyice karıştırılır, körili sosa katılır, kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir, süzgeçten geçirilerek et yemeklerinin üzerinde servis edilir.



Köri Sosu Tarifi 4


Malzemeler;

  • 3 çorba kaşığı un 
  • 3 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 bardak tavuk suyu 
  • 1/2 baş soğan 
  • 1 fiske hindistan cevizi 
  • 3 kahve kaşığı köri 
  • 2 bardak su 
  • tuz 


Bir kap içerisine yağ koyulup eritilir, su katarak, kaşıkla karıştırılır. Su sararmadan 2 dakika ateşte bırakılır. Sonra azar azar tavuk suyu, rendelenmiş soğan boşaltılır ve bir taraftan da karıştırılır, üstü yağlı una yedirilir. Salça, ateşten ineceğine yakın, hindistan cevizi ve köri ilave edilir, iyice karıştırılıp ateşten indirilir.



Köri Sosu Tarifi 5


Malzemeler;

  • 1 fincan un 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 1 su bardağı soğuk su 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 7-8 adet Kaju fıstığı 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 1/4 demet maydanoz 


Bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı margarini eritin. Unu yavaş yavaş ilave ederek, un kokusu çıkana kadar kavurun. Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ateşten alın. Ateşten aldığınız tencerenin içine soğuk sütü azar azar dökün ve dökerken de karıştırmaya devam edin. Sütü döktükten sonra, 1 bardak soğuk su ekleyin ve bir yandan karıştırmaya devam edin. Daha sonra köri baharatını, karabiberi, tuzu da ekleyin ve ocağın altını yakarak iyice karıştırın. Sosun muhallebi kıvamına gelmesine dikkat edin.

Saçlarınızla İlgili Kurtarıcı Bilgiler

Saçlarınızla İlgili Kurtarıcı Bilgiler


Saçların solgun, kırgın, dökük ve şekilsiz ise;


Rengini Korumak İçin Kahve Işıltısı

  • Büyük bir kupaya su doldurarak içine 2 tatlı kaşığı neskafe ekle.  
  • Soğuduktan sonra, saçlarının tamamını bu kahveli suyla ıslat. Bir yandan da tarayarak saçlarını aç. 
  • Bir saç bonesiyle saçlarını sararak 20–30 dakika boyunca bekle. 
  • Güzelce duruladıktan sonra şampuanla. Son olarak da soğuk suyla durula. 

Kırıklara Avokado Maskesi 

  • Bir kabın içine 1 çay bardağı süt, 1 tane ezilmiş avokado ve 2 çay kaşığı bal ekle. Hepsini karıştır. 
  • Karışımı özellikle saç uçlarına ve kırıkların yoğun olduğu bölgelere iyice yedir. Maske bonesi tak. 
  • 15–20 dakika boyunca bekledikten sonra bir sünger yardımıyla maskeni temizlemeye başla. 
  • Nemlendirici içeren bir şampuanla saçlarını yıka ve bol su ile durula. 

Kabarıklığı Önlemek Meyveli Maske 

  • 1 muz, ¼ kabuğu soyulmuş kavun, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı zeytin yağını robotta iyice karıştır. 
  • Nemli olan saçlarına karışımı sürmeye başla. Bir yandan da saçlarını kökten uca doğru düzenli bir şekilde tara. 
  • 20 dakika bekledikten sonra bol su ile durula. 

Kepekleri Yok Etmek İçin Maydanoz Maskesi


  • 1 tutam maydanozu 3 bardak suyun içine koy ve 20 dakika boyunca kaynat.
  • Altını kapattıktan 10 dakika sonra süz ve soğumasını bekle. 
  • Elde ettiğin bu suyu banyo yaptıktan sonra saçlarını durulamak için kullan. 

Makyaj Sırları


Makyaj Sırları



  • Allık sürmenin en doğru yöntemi burnunuzdan 2 parmak mesafe bırakarak uygulamaktır. Böylece daha iyi bir görünüm elde etmiş olursunuz.
  • Kalın ve kısa parmaklara veya tırnaklara sahipseniz onları daha uzun göstermek için, ojenizi tırnakların kenarlarını boş bırakarak sürün.
  • Şeftali ya da pembe tonlarında bir allık tercih ettiğinizde, anında 5 yaş genç görünebilirisiniz.
  • Daha olgun bir görüntü için yanaklarınızı içeri çektiğinizde oluşan boşluğa kahverengi allık sürün.


Gece Makyajı;

  • Gece makyajında önemli olan göz ve dudağın vurgulanmasıdır.
  • Fondöten ve üzerine transparan toz pudra sürün.
  • Göz makyajına geçerken önce bolca transparan pudrayı göz altına sürün.
  • Göz kapaklarına koyu far sürün.
  • Kahverengi farınızı alıp göz kapağının dışında yukarı doğru çıkarak gölgeyi oluşturun.
  • Koyu renk kahve kalem ile gözaltının sadece yarısına kadar sürün ve üzerine kahve far ile geçin.
  • Maskarayı alt ve üst kirpiklerine sürün.
  • Siyah göz kalemi ile kirpik diplerini belirginleştirin. Böylelikle kirpikleriniz daha gür gözükür.
  • Ardından eyelinerınızı sürün ve kaşlarınızı tarayın.
  • Daha sonra göz altına sürdüğünüz transparan pudrayı büyük bir fırça ile dışarı doğru süpürün.
  • Saç dibinden başlayarak elmacık kemiklerinizi ortaya çıkaracak şekilde allığınızı sürün.
  • Son olarak rujunuzu sürün.


Gündüz Makyajı;


  • Makyajınızı her zaman gün ışığında yapmalısınız.
  • Gözaltına sürülen gözaltı kapatıcınızı tamponlama hareketi ile sürmelisiniz, çekerek ve yayarak sürmemelisiniz.
  • Morluklar için beyaz kapatıcı kullanmayın, bu büyük bir hata. Çünkü gün içinde morluk, alttan baskın bir şekilde yüzeye çıkıyor. O nedenle beyaz yerine pembe ya da turuncu tonlarında kapatıcı kullanmalısınız.
  • Fondöten üzerine toz pudra sürerek makyajınızı sabitleyin. Özellikle de T bölgesine büyük önem verin.
  • Göz makyajınıza başlayın ve farınızı sürün. Göz makyajında en büyük sloganınız karıştır, karıştır, karıştır olmalıdır. Böylelikle iç içe geçmiş renkler çok daha hoş bir görüntü sağlar.
  • Göz kaleminizi ve maskaranızı sürerek göz makyajınızı tamamlayın.
  • Allığı sürerken önemli olan çizgi şeklinde sürmek değil fresh bir görüntü yaratmak, spordan yeni çıkmış gibi durmalı. Burna çok yakın duran makyaj doğru değildir. Elmacık kemiklerin tam üzerine sürmeliyiz. Ardından büyük boy fırça ile tüm yüze geçilmeli ve yüzdeki tüm kemiklere sürülmeli. Özellikle sedefli bir allığı kemiklere sürerseniz çok hoş ışık yaratıyor.
  • Rujunuzu sürün.
  • En son kaşlarınızı bir kaş fırçası ile kaşınızın üzerindeki far ve pudraları temizleyin


Gece - Gündüz Makyajı Yapmanın Sırları


Gece - Gündüz Makyajı Yapmanın Sırları


Gündüz makyajı


  • İnce bazlı bir pudrayla cildindeki kusurları kapat. 
  • Göz kapaklarına beyaz bir astar far sür. Dilersen üzerine kıyafetinle uyumlu bir far sürebilirsin.
  • Göz kapaklarının alt kısmına altın renkli ya da sarı bir far sür. Tam orta kısmına ise kahverengi ya da bakır renginde bir çizgi çek. 
  • Gözlerine siyah bir eyeliner ve rimel sür. 
  • Yanaklarına şeftali tonlarında bir allık sür. 
  • Dudaklarına süreceğin tozpembe bir ruj ya da parlatıcı makyajını tamamlayacak. 




Gece makyajı


  • Fondöten ve pudra sürdükten sonra göz kapaklarına tamamen beyaz bir far sür. 
  • Ardından metalik gri ya da siyah renginde bir far sürerek göz kenarlarının tamamını kapla. 
  • Göz kapaklarına sürdüğün fardan, kirpiklerinin alt kısmına da sür. 
  • Rimeli kirpiklerine çok bulaştırmadan hafifçe geçiştir. 
  • Yanaklarına pembe bir allık sür. 
  • Dudaklarına ise doğal renkli bir ruj sürmen yeterli. 



Ispanak Yemeği Tarifi


Ispanak Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Kg. Ispanak
  • 1 Adet Soğan
  • 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Kaynar Su


Soğan soyup yemeklik şekilde doğra. Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ve yeterli su içerisinde dinlendirilip süzgeçten geçirip bir kenarda beklet.
Ispanaklar çöplerinden ve köklerinden ayırıp minik minik doğrayın. Doğradığınız ıspanakları derin bir kapta bol su içinde bekletip bol bol yıkandıktan sonra toprak ve çamurundan arındığına emin olun.
Tencereye zeytin yağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates salçası katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 1 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Üzerine ıspanaklar yavaş yavaş ilave edilecek, karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra pirinçler ilave edilecek, malzemeler alt üst edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek. içine koyduğumuz pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirilecek.

Ispanak yemeği hazır afiyet olsun.