Tiramisu Tatlı Tarifi
Kadın Mutfağı |
Malzemeler;
- 1 tane kakaolu pasta keki
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 200 gr labne
Islatmak İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Krema malzemelerinin hepsini bir tencerenin içinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp labne peynirini içine ekleyip krema soğuyuncaya kadar ara ara mikserle çırpalım.
Kekin iki tarafını da, süt, nescafe, şeker karışımıyla ıslatın. Soğumuş olan kremanın yarısını pasta kekinin arasına yayın. Geri kalan kremayla keki komple kaplayın ve üzerine çay süzgeci yardımıyla toz kakao gezdirin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. (mümkünse 1 gece bekletebilirseniz çok daha lezzetli olacaktır)
Tiremisu tatlısı hazır afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder