Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- Nohut
- Soğan
- Salça
- Yağ
- Tuz
- Baharat
Nohutları 1 gece önceden sıcak suda 1 yemek kaşığı kadar un ekleyerek ıslatın. Yemeği yapacağınız zaman geceden ıslattığınız nohutları süzüp sudan geçirin ve düdüklü tencere ya da normal bir tencere de haşlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve tencerede yeteri kadar yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun haşladığınız nohutları da tencereye ilave edin. Suyunu da ayarladıktan sonra damak tadınıza göre tuz ve çeşitli baharatlar da ekledikten sonra kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Nohut yemeği hazır afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder