Lahana Sarması Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 2 bardak haşlanmış pirinç
- 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
- 250 gr. kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 adet küp küp doğranmış domates
- yarım demet dereotu
- 1 adet limon
- 2 çorba kaşığı yenibahar ve karabiber
- tuz
- süslemek için rende havuç
Lahana yapraklarını tuzlu suda 5-10 dakika kadar haşlayın. Yemeklik doğranan soğan ve kıymayı zeytin yağda kavurun. İçine dereotu, pirinç domates, yenibahar karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yaprakları içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına domatesleri dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak, rendelenmiş havuçlarla süsleyerek servis yapın.
Lahana sarması hazır afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder