Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 7-8 bardak tavuk suyu
- didiklenmiş tavuk eti
- arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- 2 yumurta
- tuz
Bir tencerede yağ ve un pembeleşme den kavrulur. Bir miktar arpa şehriye ilave edip onuda pembeleşmeden kavurun. Kavrulan una tavuk suyu ilave edilip un ezilerek çırpma teliyle karıştırılır.
Ayrı bir yerde haşlanmış tavuk etleri didiklenir. Daha sonra tavuklar da ilave edilip bir iki taşım kaynatılır.
Bir kasede süt ve yumurta çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan, süt ve yumurta karışımına bir-iki kaşık ilave edilip ılıtılması sağlanır. Sonra devamlı karıştırılarak çorbaya ilave edilir. Çorba sıcak sıcak servis edilir.
Tavuk çorbası hazır afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder