Isırgan Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 Demet Isırgan
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Et Suyu
- 2 Çorba Kaşığı Krema
- 2 Su Bardağı Süt
- Tuz
- Su
Isırganları yıkayıp haşlıyoruz. Isırganları robotta püre haline getiriyoruz. Başka bir tencerede un ve tere yağını kavuruyoruz. Üzerine et suyu koyuyoruz bir taşım kaynattıktan sonra su koyuyoruz. Kaynamaya yakın ısırganları mızı sütümüzü ve 2 çorba kaşığı krema mızı koyuyoruz. En son olarak da tuzumuzu ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
Isırgan çorbamız hazır. Afiyet Olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder