Badem Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 2 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı un
- 2 Çorba kaşığı süt
- 2 Su bardağı et suyu
- 1 Su bardağı dövülmüş toz badem
- 1 Adet yumurta sarısı
- 1 Adet limon suyu
- 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,
- Tuz
- Badem
Tere yağından yarım çorba kaşığı kadar ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin. Bir kaç kez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. 2 Su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıştırın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 Taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tere yağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin.
Bademle süsleyip, servis yapın.
Bedemli çorba hazır. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder