Tas Kebabı Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg. kuş başı et
- 2 kuru soğan
- 3 domates
- 1-2 sivri biber
- 1/2 kaşık salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı su
- tuz, karabiber, kekik
Kuru soğan ve domates soyulup yemeklik doğranır. Malzemelerin baharatlar hariç hepsi çiğden harmanlanır. Düdüklü tencereye koyup düdüğü çalana kadar harlı ateşte pişirilir. Sonra kısık ateşe alıp yarım saat daha pişirilir. Etler daha sonra tencereye alınıp, çok sulu kaldıysa bir taşım daha kaynatılır. Bu aşamada baharatlar da ilave edilir. Tercihe göre patates püresinin üzerinde servis edilir.
Tas kebabı yemeği hazır afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder