Bearnez Sos Tarifi
Malzemeler;
- 1 Küçük Soğan
- 1 Kahve Fincanı Beyaz Şarap
- 1 Kahve Fincanı Sirke
- 2 Yumurta Sarısı
- 100 gr Tereyağı
- 1/2 Demet Maydanoz
- Tuz
Soğanı ince ince doğrayıp küçük bir tencereye alın. Şarap ve sirkeyi ilave edip biraz kaynatın. Süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra yumurta sarıları ve bir miktar tuz ekleyerek çırpın. Kabı, içi su dolu geniş bir tepsinin içine yerleştirip (benmari usulü) orta ateşte pişirin. Bu sırada sürekli çırpmaya devam edin. Tere yağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edip çırparak iyice karışmasını sağlayın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Et veya balık yemeklerinin yanında servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder