Havuçlu Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 6-7 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı salça
- yağ
- su
- tuz
Soğanları minik minik doğrayın tencereye koyduğunuz yağ da pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine boyundan dörde bölerek minik minik doğradığınız havuçları da tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun, havuçların büyüklüğünde kestiğiniz patatesleri de tencereye ekleyip güzelce kavurduktan sonra salçayı koyup kavurun en son olarak suyunu ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra yeteri kadar tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Havuç ve patatesler yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapabilirsiniz.
(dilerseniz yaklaşık 1 su bardağı konserve veya önceden haşlanmış bezelye de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerde baharat seviyorsanız sevdiğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz.)
Havuçlu patates yemeği hazır afiyet olsun.
1 yorum :
havuç fazla oldumu sevmiyorum, havuç yemeğimi bu yoksa patates mi?
Yorum Gönder