Yahni Yemeği Tarifi
Malzemeleri;
- 1 kilo kuşbaşı et
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 soğan
- 2 baş sarımsak
- 2 yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Soğanlar ince ince doğranır.Kuşbaşı etlerle,soğanlar sıvı yağda kavrulur.Yarı pişmiş etlerin üzerine salçalar ilave edilir ve karıştırılır.Sarımsaklar kabuklarından ayrılır ve diş olarak tencereye alınır.
Yeşil biberler incecik doğranır,baharatlarla ete ilave edilir.İki bardak sıcak su eklediğimiz yemeğimiz kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
Yanında patates kızartması veya patates püresi ile servis edilebilir.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder