Etli Kereviz Çanağı Yemeği Tarifi
Malzemeleri;
- 2 tane kereviz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 kase kuşbaşı et(haşlanmış)
- Karabiber
- Tuz
- 2 kesme şeker
Kerevizlerin kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür.Kerevizin ortaları çıkarılarak çanaklar hazırlanır.(kararmaması için limonlu,unlu suda bekletilir)
Tencerede ince doğradığımız soğanlar yağla birlikte kavrulur.Kavrulan içe salça ,haşlanmış et ilave ederek kavurma işlemi devam eder.Küp küp doğradığımız havuç ve patates,şeker,tuz,biber ilave edilir.Karıştırdığımız iç ocaktan alınır.
Ayrı bir tencereye kereviz çanakları dizilir.Hazırladığımız içten eşit miktarda ortalarına konulur.
İki bardak et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Pişen kerevizlerin üzerine yaprakları doğranarak servise sunulur.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder