Malzemeleri;
- 2 yaprak yufka
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Peynir
- Kıyma
- Çörek otu
Yoğurt, süt, yağ ve yumurtayı çırpın. Yufkayı açıp üzerine bu karışımı sürün.
Yufkayı dörde bölün. Kenar tarafına peynir ve kavrulmuş kıymayı ince şerit halinde yayın.
Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verin. Dolaba atın. Biraz sonra çıkarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürün. Çörek otu serperek 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder