Malzemeleri;
Pandispanya için:
- 6 yumurta
- 3 çay bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
Krema için:
- 1 kutu toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 3 muz
Süsleme için:
- 1 çay bardağı sütle çırpılmış 1 paket çikolatalı toz krem şanti İçi çikolatalı inciler
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Toz şekerin yarısı ile yumurta sarılarını bir kaseye alıp karıştırın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak benmari usulü pişirin.
Ateşten alıp mikserle çırpın. Yumurta aklarını kalan tozşekerle kar halinde çırpın, sarılara ilave edip tekrar çırpın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak düzgün bir hamur elde edin.
Fırın kalıbını yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıptan çıkarıp enine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp birinci katına sürün.
Muz dilimlerini dizip krem şanti sürün, hindistan cevizi serpin. 2. ve 3. katları da hazırlayıp krem şantiyle kaplayın, hindistan cevizi serpin. Üstünü çikolatalı krem şanti ve incilerle süsleyin.
Yılbaşı pastası artık hazır, afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder