Malzemeler;
- 300-400 gram kuşbaşı et
- 2 tane havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 2,3 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3,4 çorba kaşığı sıvı yağ
Pirinçleri 1 saat tuzlu sıcak suda ıslatalım.Pirinci ıslatılınca ayrı bir yerde de eti tencereye koyup 2 çorba kaşığı yağda kavuralım.Et kavrulurken havuçları kibrit çöpü doğrayıp tavaya koyalım.2 çorba kaşığı yağ koyup havuçlar yumuşayana kadar sotele-yelim Et pişip,havuçlar yumuşayınca pirinci iyice yıkayıp suyunu süzelim.
Tencerenin dibine etleri yayalım.Üstüne havuçları yayalım. Pirinçleri de havuçlar görünmeyecek şekilde yayıp tuzunu ve 2 su bardağı kaynamış suyu koyup kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince altını kapatıp 15 dakika dinlendirelim.Servis tabağına ters çevirip sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder