Manisa Kebabı Yemeği Tarifi
Malzemeler;
İç Malzemesi:
- 250 gram kuş başı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 2,3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Çok az karabiber
- Arzuya göre pul biber
- Biraz kekik
Krep Malzemesi:
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Biraz tuz
- 1 - 1,5 su bardağı un
Domates Sos ve Diğer Malzemeler:
- 2 tane domates
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı salça
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 6-8 dilim kaşar peyniri
Yemeğe önce iç malzemesini hazırlayarak başlayalım.Eti iyice ısınmış tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Et suyunu çekince yağını ekleyip 2,3 dakika kavuralım.İçine ince doğranmış soğan ekleyip etin ve soğanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
Üstüne 2 su bardağı kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım.Et pişince eğer suyunu çekmişse biraz daha su(1 su bardağı kadar kaynar su) ilave edip içine küp doğranmış havuç koyup 5 dakika pişirelim.5 dakika sonra içine yine küp doğranmış patates ve bezelye ekleyip,sebzeler pişip yemek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
Suyunu çeken iç harca tuz ve baharat ekleyip karıştırıp altını kapatalım. Kreplerinizi hazırlamaya başlayalım.Krepleri hazırlamak için burayı tıklayınız.Krepler hazır olunca 1 krepi tabağa koyalım tam ortasına harçtan koyup bohça gibi katlayalım.
Tepsiye katlanmış kısmı altta kalacak şekilde dizelim.Bütün krepleri aynı şekilde yaptıktan sonra üstüne 1 dilim kaşar peyniri koyup ısıtılmış fırında yalnızca kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.Krepler fırındayken domates sosu hazırlayalım.Tencereye yağı koyup salçayı ve ezilmiş sarımsağı koyup 3-5 saniye kadar kavuralım.Üstüne rendelenmiş domates ve tuz koyup sos kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Servis tabağına biraz domates sos döküp üstüne kreplerimizi yerleştirelim.Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder