Balık Köftesi Tarifi
Malzemeler;
- 250 gram beyaz etli balık
- 2 dilim ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Köfte baharı
- Dilediğiniz miktarda tuz
- 1 su bardağı ay cicek yağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yaprakları ayrılmış marul
Ön hazırlık olarak, 250 gram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun.
Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı ay çiçek yağını tavada kızdırın.
Balık köftelerini yağa atıp maşayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.
Geleneksel lezzet balık köftesi ağzınıza layık hazır. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder