Çoban Kavurma Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 1/2 kilo sotelik kuşbaşı
- 2 tane patates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Eti tencereye koyup saldığı suyu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince tere yağını koyup kısık ateşte kavuralım.Patatesleri et büyüklüğünde doğrayıp kızgın yağda kızartalım.Kavrulan etin içine kızaran patatesleri,tuzu ve kekiği koyup 1/2 çay bardağı su ilave edip tencerenin ağzını kapatalım.
Suyunu çekince yemeğin altını kapatıp pirinç pilavıyla servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder