Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler;
- 5 yufka
- 400-500 gr ıspanak
- 100-150 gr ekşimik (lor peyniri yada istediğiniz bir peynir çeşidi)
- 2 yumurta
- 2 - 3 yemek kaşığı yoğurt
- yağ
Tepsiyi yağlayın üzerine ilk yufkayı serin ve yıkanmış doğranmış ıspanaklar ile peyniri karıştırın serdiğiniz yufkanın üzerine bu karışımdan ekleyin. aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayın. son yufkayı üzerine serdikten sonra bir yerde yoğurt ve yumurtaları çırpın böreğin üzerine sürün ve bıçak yardımıyla böreğin 5-6 yerinden dibe doğru delin. isteğe bağlı olarak üzerine çörek otu yada susam serpebilirsiniz.
Ispanaklı böreğimiz hazır afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder