Etli Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeleri;
- 500 gr nohut
- 250 gr kuşbaşı et
- 3 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber
- 3 su bardağı su
- 2 kesme şeker
Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder