Ev Yapımı Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 10 Su bardağı Su
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 2 Çorba Kaşığı Un
Terbiyesi İçin;
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri İçin;
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tavuk etlerini bir tencerede tuz, karabiber ve 9 su bardağı su ile 20 dakika kaynatın. Etleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın. Unu, kalan 1 su bardağı suda ezip, kısık ateşte kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edin. Karıştırıp (un topaklan mamalı bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Limon suyu ile yumurta sarısını küçük bir kapta çırpma teli ile çırpın. Kesilmemesi için birkaç kaşık çorba suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpılmış terbiyeyi tenceredeki çorbaya ilave edip hızla karıştırın. Çorbayı kısık ateşte kaynayıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Tavuk etlerini ekleyin ve karıştırmadan 10 dakika daha kaynatın. Tere yağını tavada kızdırın. Toz biberi serpip karıştırın ve bekletmeden çorbanın üzerine döküp servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder