Balık Köftesi Tarifi
Malzemeler;
- 2 adet palamut
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 yumurta sarısı
- 1 yumurta
- Sıvı yağ
- Galeta unu
Balıklar iyice temizlenip yıkanır.Derin bir tencereye su konup kaynatılır.Bir adet soğan dörde bölünür, balıklar birlikte kaynayan suda haşlanır.Balıklar haşlandıktan sonra etleri kılçıklarından ayıklanır.Ekmek ıslatılıp suyu sıkılır,kalan soğan rendelenir,maydanoz ince kıyılır,yumurta,tuz,karabiber ve balık etleri birlikte yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp el ile şekil verilir.Köfteler önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
0 yorum :
Yorum Gönder