Merhaba,
İşte farklı yöresel yemeklerden birisini daha paylaşıyorum sizlerle şimdiden afiyet olsun.
Boran ye:
Malzemeler:
- 250 gr kuşbaşı et veya kıyma
- 1-2 kuru soğan
- Yarım kilo ıspanak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük neskafe fincanı tuzlu yoğurt
- pul biber
- 1 kurutulmuş acı biber (çok acıysa yarım ekleyin)
- kuru nane
Kıyma veya kuşbaşı etler soğan ve yağ ile biraz pişirin.
Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip iyice ölmesini bekleyin.;
Bir su bardağı tuzlu yoğurdu su ile ayrı bir kapta ayran kıvamına getirip tencereye ekleyin. Ardından pul biber, kurutulmuş biber ve haşlanmış nohutları katın. Kaynadıktan sonra nane atıp altını kısın.;15-20 dk kapağı açık şekilde ocakta kaynatın. (Yoğurt ve su kıvamını göz kararı ayarlıyorum, az su çok ekşi bir tat demek oluyor, çok su ise yoğurdun tadını uçurup götürüyor..)
Patatesli Köfte:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 küçük soğan
- 1-2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 2 orta boy patates, haşlanmış ve ezilmiş
1 su bardağı ince bulguru çok hafif ıslatıp bekletin, içine minik bir soğan rendeleyin.;
1-2 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı;karabiber, az tuz ekleyip yoğurun.;
Belli bir kıvama gelince haşlanmış ve çok güzel ezilmiş olan 2 orta boy patatesi ekleyip tekrar 10 dk yoğurun. Çiğ köfte gibi şekil verip servis edin.
0 yorum :
Yorum Gönder