Paella, İspanyol mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi.
Temel olarak bir çeşit pilav olmakla birlikte sayısız malzeme tercihiyle hazırlanabilen paella, genelde deniz mahsulleriyle yapılıyor.
Paella malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 30 adet karides (küçük boy)
- 1 su bardağı mantar
- 1 su bardağı taze soğan
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- 1 tatlı kaşığı köri sos
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
Paella hazırlanışı
- Karidesleri kaynayan suda 4 - 5 dakika kadar haşladıktan sonra süzüp bir süre beklemeye bırakın.
- Pirinci tuzlu suda iyice yıkayıp 10 dakika kadar haşlayın ve süzün. 2 kaşık zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
- Büyükçe bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, dilimlediğiniz soğanlar ve mantarlarla birlikte kavurun.
- Mantarlar suyunu çekince yeşil biberi, kırmızı biberi, rendelenmiş havucu, dövülmüş sarımsağı kıyılmış maydanozu, körü sosunu, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Karışımı 8-9 dakika kadar pişirin.
- Karidesleri sosa ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak haşlanmış pirinçleri de tavaya ekleyin ve 5-6 dakika kadar yavaşça karıştırarak pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder