- Sebze soyacaklarını sebzeler haricinde sert peynirleri doğramak için de kullanabilirsiniz.
- Peynirinizi dilimlerken dağılmasını istemiyorsanız, bıçağını ıslatıp doğrama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
- Maydanoz ve dereotu gibi otları ayıklayıp yıkadıktan sonra kapalı kaplar içinde buzdolabında muhafaza ederseniz tazeliğini uzun süre koruyacaktır.
- Patatesleri kabuklarıyla ve bütün olarak haşlarsanız daha lezzetli olacaktır.
- Fırın yemeklerini fırın poşetinde piş-irseniz daha hızlı ve lezzetli piştiğini göreceksiniz.
- Kıvırcık ve marulların köklerini kestikten sonra sirkeli suda bekletin, bu sayede kum ve çamurdan daha çabuk temizlenir.
- Yemeklerde kullanacağınız yoğurt ekşimiş ise süzdükten sonra içine bir miktar süt ekleyin.
- Derin dondurucuda saklayacağınız yiyecekleri porsiyonlara bölmek daha sonrasında kullanırken işinizi çok kolaylaştırır.
- Dondurucuda saklayacağınız yiyecekler önce streç filme daha sonra folyoya sarılmalıdır.
- Enginar seçerken yapraklarının parlak yeşil, kabuğunun ise yumuşak olmasına dikkat edin.
- Zeytinyağlı yemek yaparken arpacık soğan kullanırsanız hem daha şık hem de daha lezzetli olur.
- Zeytinyağlı yemek hazırlarken mutlaka bir miktar şeker katın.
- Soyduğunuz enginarların kararmaması için bol limonlu suda bekletin.
- Enginarın sert kalmaması için kısık ateşte ve kapağını açmadan pişirmeye özen gösterin.
- Hamur işi tatlılara bir miktar tuz katarsanız daha lezzetli olacaktır.
- Çaydanlığın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, suya bol miktarda sirke katarak kaynatın.
- Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovabilirsiniz.
- Kuru baklagilleri saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.
- Patateslerin filizlenmesini önlemek için patatesleri 1-2 yeşil elma ile saklayın.
- Bayatlayan bisküvileri fırında birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.
- Kuş üzümlerini ayıklamak için, bir avuç unla hafifçe ovun ve delikli bir süzgece atın, un ile beraber çöpler de düşer.
- Naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.
- Balık seçerken gözleri parlak, solungaçları ise pembe ya da kırmızı renkte olmalıdır. Eğer değil ise bayattır.
- Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.
- Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.
- Yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun. Bu sayede ömürlerinin uzadıklarını göreceksiniz.
- Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kağıt havluya sarın, sonra buzdolabı poşetine koyun.
- Sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayabilirsiniz.
- Her yemek için sarımsak soymak istemiyorsanız üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp uzun süre saklayabilirsiniz.
- Sarımsakları sakladığınız zeytin yağını salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
- Makarna haşladıktan sonra makarna suyunu çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Bu sayede çorbalarınızı daha vitaminli ve lezzetli olacaktır.
- Yumuşayan domateslerin izi rendeleyerek porsiyonlara ayırın ve dondurarak, yemek ve soslarda kullanabilirsiniz.
- Kıymanıza soğan ile kavurarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu sayede yemek yaparken daha az vakit harcarsınız.
- Sigara ve paçanga böreğiniz sardıktan sonra çiğden dondurabilir, çözülmesini beklemeden kızartabilirsiniz. Bu sayede ani misafirlere karşı hazırlıklı olursunuz.
- Sufle hamuru 5-6 saat boyunca buzdolabında bekletilebilir. Önceden hazırlarsanız misafirleriniz geldiğinde vakit kaybetmemiş olursunuz.
- Yaprak ve lahana sarmalarını pişirmeden 2-3 ay kadar buzdolabı poşeti içinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
- Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.
- Ayva tatlısı yaparken içine çekirdeklerinden atarsanız rengi daha kırmızı olur.
- Kek içine koyduğunuz kuru üzümlerin çökmesini istemiyorsanız, hamura katmadan önce biraz unlayın.
- Ekmek tahtanız nemlendiği için koku yapmışsa yarım limon ile ovarak kötü kokudan kurtulabilirsiniz.
- Kızartacağınız malzemeleri eşit büyüklükte doğramaya özen gösterin, bu sayede eşit oranda kızaracaklardır.
- Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.
- Evde yapılan marmelatları içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır.
- Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.
- Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.
- Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu. İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek bir dakika kadar daha pişirin. İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz.
- Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytin yağında bir süre bekletin.
- Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun.
- Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları için toz şekere bulamayı unutmayın.
- Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur.
0 yorum :
Yorum Gönder