Etli Enginar Çanağı Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 5 enginar
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 biber
- 2 domates
- 150 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 fincan sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 tane küp şeker
Etler tere yağla birlikte kısık ateşte kavrulur.ince doğranan soğanlar,salça ile birlikte kavrulan ete eklenir.Sırasıyla küp doğranan patates,havuç,domates ve ince doğranan biber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavrulan harç baharatlarla tatlandırılır.Tencereye dizilen enginar çanaklarının içine eşit miktarda kavrulan harçtan koyalım.1.5 su bardağı su, sıvı yağ ekleyerek kısık ateşte pişirelim.enginarlar yumuşayınca yemek pişmiştir afiyet olsun.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder