Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 5 adet Pırasa
- 2 adet Soğan
- 1/3 su bardağı Zeytinyağı
- 2 adet Havuç
- 1/2 tatlı kaşığı Şeker
- 1 1/2 su bardağı Su
- 1/2 adet Limon
- Tuz
- Bir avuç kadar da pirinç ekleyebilirsiniz
Pırasa ayıklanır, kesilir, yıkanır. Havuç kazınır, yıkanır,daire şeklinde kesilir.
Önce soğanları biraz kavuralım üzerine havuçları ekleyip onları da kavuruyoruz. üzerine de pırasaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu, tuzu ve şekeri ekleyip kaynamasını bekliyoruz. kaynamaya başladıktan sonra pirinçleri ekliyoruz ve pirinçlerle pırasaları kontrol ediyoruz piştikten sonra ateşten alıyoruz.
Servis tabağına alınır ve limonla servis yapılır.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder