Makarnalar ve Peynirler
Makarnaya lezzet katan gıdaların başında peynir gelir...
Beyaz peynir
Beyaz peynir, keskin, tuzlu bir tada sahiptir. Üretiminde inek, koyun, keçi ve manda sütü kullanılır. Ülkemize özgü olan bu peynir olgunlaşma döneminde salamura edilir. Kaliteli beyaz peynirin kendine özgü bir aroması vardır; kıvamı yarı sert, rengi ise porselen beyazı olur. Fırın makarna, kremalı makarna sosları ve makarna salatalarında kullanabilirsiniz.
Lor peyniri
Kesilmiş inek sütünden yapılan ricotta yumuşak bir İtalyan peyniridir. Hafif tadı nedeniyle kremalı makarna soslarında kullanılır. Labne Çok yoğun, taze ve doğal bir tada sahip olan bu krem peynir, pasta ve keklerde kullanıldığı gibi özellikle makarna sosları için de uygundur.
Dil peyniri
Özellikleri bakımından olgunlaşmamış kaşkaval peynirine, yapım tekniği bakımından kaşar peynirine benzer. Taze olarak tüketilmelidir. Fırında pişirilen makarna ve lazanya ya nefis bir lezzet katar.
6 Kasım 2012 Salı
Makarnalar ve Peynirler İle İlgili Pratik Bilgiler
11/06/2012
hangi makarnaya hangi peynir kullanılmalı
,
makarnalar ve peynirler
,
mutfak sırlar
,
pratik bilgiler
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder