Malzemeler;
- Mantar (600 – 700 gr. kadar)
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- 2 – 3 dilim bayat ekmek içi
- 4 – 5 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Karabiber, pul biber, kekik
Üzerini süslemek için dereotu veya maydanoz kullanabilirsiniz.
1. Mantarları yıkayıp kurulayın. Sapların ucundaki temiz olmayan kısmı bıçakla kesin, sapları koparın. Mantarları bir fırın kabına dizin.
2. Blender in haznesine mantarın ayırmış olduğunuz saplarını, kaşar peynirini, beyaz peyniri, ekmek içini sarımsakları ve baharatları koyun, malzemeler çok iri kalmayacak şekilde püre yapın.
3. Bu iç malzemeyle mantarların içlerini doldurun. Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede fırınlayın.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder