Etli Kaynı Yarık Yemek Tarifi
Malzemeler;
- 6 kişilik
- 6 tane küçük boy karnıyarık
- 150 gram sotelik kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane domates
- 2,3 tane sivribiber
- 1 çorba kaşığı salça
- Kızartmak için sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Eti tencereye koyup 2 çorba kaşığı yağda suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Suyunu çeken ete yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim güzelce kavrulan ete ince doğranmış biber,domates ve salça koyup bir kaç saniye çevirelim.Üzerine 1,5 su bardağı su koyup et yumuşayana kadar pişirelim.Et pişerken patlıcanın ortasını kesip bol yağda kızartalım.Fırın kabına dizelim.
Ortasını açıp 1 çay kaşığı tuzu bütün patlıcanlara serpiştirelim.Pişen etin içine 1 çay kaşığı tuz koyup bir iki dakika daha kaynatıp altını kapatıp patlıcanların ortasına dolduralım.Isıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip Pirinç Pilavı ve Cacıkla servis yapalım.
Afiyet olsun.
1 yorum :
bu yemek tarifleri benim gibi bilmeyenlerin işini ne kadar da kolaylaştırıyor...
Yorum Gönder