Türlü Yemeği Tarifi
Malzemeler :
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
7-8 adet orta boy patates
1-2 diş sarımsak
3-4 adet domates
yağ
salça
tuz
baharat
küçük küçük doğradığımız soğanları tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine minik minik doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz, bu arada patatesleri güzelce soyup yıkıyoruz, patlıcanları alacalı soyup yıkıyoruz ve kabakları da güzelce yıkıyoruz (istenilirse yeşil biber de ekleyebilirsiniz). pembeleşmiş soğanların üzerine küçük küçük doğradığımız patatesleri ekleyip onları da yaklaşık 3-5 dakika kavuruyoruz, sonra yine küçük küçük doğradığımız kabak ve patlıcanları da ekleyip aynı şekilde kavuruyoruz. Sonra salçasını da ekleyip kavuruyoruz ve rendelenmiş yada kabukları soyulup doğranmış olan domateslerimizi de ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz son olarak da ılık su (malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde) ekliyoruz, tuzunu ve istenilen baharatları da koyduktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. (patates, kabak ve patlıcanların pişip pişmediğini kontrol ediyoruz)
Türlü Yemeğimiz hazır yanında bulgur pilavı ve cacıkla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
31 Temmuz 2013 Çarşamba
Türlü Yemeği Tarifi
7/31/2013
basit yemek tarifler
,
basit yemek tarifleri
,
etli sulu yemekler
,
kadın mutfağı
,
pratik bilgiler
,
pratik sulu yemekler
,
pratik tatlılar
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder