Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler :
Yufka
Patates
Süt
Yağ
Baharat
Tuz
Yoğurt
Yumurta
Yağlı Kağıt
Patatesleri soyup iyice yıkadıktan sonra derin bir kapın içine rendele, böreğinizin yumuşak olması için içine süt, yağ, tuz ve istediğiniz baharatları ekliyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yufkayı seriyoruz üzerine hazırladığımız bu harcı ekliyoruz. İstenildiği kadar çok malzemeli ve kalın yapabilirsiniz. Ve en son yufkayı da serdikten sonra bi kapta hazırladığımız yoğurt ve yumurta karışımını da üzerine sürüp önceden kızdırılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
*yufkaları 4e bölüp gül böreği şeklinde, 8e bölüp sigara böreği şeklinde yada 2 ye bölüp rulo halinde tüm tepsiyi sararak da şekillendirebilirsiniz. Ayrıca üzerini susam yada çörek otuyla lezzetlendirebilirsiniz.
Not: böreklerinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini biraz su ile ıslatıp bir naylon yardımıyla örtüp biraz bekletirseniz daha yumuşak bir börek elde edersiniz.
Patatesli böreğimiz sahura hazır. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder