Güllaç Tarifi
Malzemeler :
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Süt ve şekeri kaynatın. vanilyayı ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antep fıstığı) ile süsleyin.
Not: Güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyars
anız güllacınız koyu renkli olacaktır.
30 Temmuz 2013 Salı
Güllaç Tarifi
7/30/2013
basit sütlü tatlılar
,
basit tatlılar
,
basit yemekler
,
güllaç tarifi
,
iftar yemekleri
,
kadın mutfağı
,
pratik tatlılar
,
ramazan tatlıları
,
sütlü tatlı
,
tatlı tarifleri
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder